1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avrupa Rusya’ya enerji bağımlılılığını sonlandıracak

Avrupa Rusya’ya enerji bağımlılılığını sonlandıracak

AB, Rusya’dan enerji bağımsızlığı hedefi kapsamında doğal gaz ve LNG altyapı yatırımlarına 10 milyar euro ve petrole 2 milyar euro harcayacak.

Avrupa Rusya’ya enerji bağımlılılığını sonlandıracak

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, enerjide Rusya’ya bağımlılığı sona erdirmek için 2030 yılına kadar 300 milyar euro değerinde yatırım yapacak.

AB Komisyonu, Avrupa'nın fosil yakıtlarda Rusya'ya olan bağımlılığını 2027 yılına kadar bitirmeyi hedefleyen yol haritasını açıkladı. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen tarafından açıklanan plan, 2027 yılına kadar 210 milyar euro, 2030 yılına kadar toplam 300 milyar euro ekstra yatırım yapılmasını öngörüyor. 

72 MİLYAR EURO KARŞILIKSIZ HAREKETE GEÇİRİLECEK

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin yapacakları bu 300 milyar euroluk yatırımın 72 milyar euroluk bölümü karşılıksız yardımlar, geri kalanı ise kredi ile finanse edilecek.  

DOĞAL GAZ VE PETROLE 12 MİLYAR EURO AYRILDI

Doğal gaz ve LNG altyapısına yatırım için 10 milyar euro, petrole yatırım için 2 milyar euro ayıran AB Komisyonu, yenilenebilir enerjiye 86 milyar euro, hidrojen altyapısına 27 milyar euro, enerji dağıtım ağlarına 29 milyar euro, enerji tasarrufu ve ısı pompalarına 56 milyar euro harcayacak.  

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAPASİTESİ İKİYE KATLANACAK

Yapılacak yatırımlar ile AB'nin yenilenebilir enerji kapasitesi 2030'a kadar ikiye katlanarak 1236 GW seviyesine çıkarılacak. Plan, 2030 yılına kadar enerji tüketiminin tasarruf tedbirleri ile yüzde 13 azaltılmasını da içeriyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler