1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Almanya Rus petrolüne ambargoda sabırsızlanıyor

Almanya Rus petrolüne ambargoda sabırsızlanıyor

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, Macaristan olmadan da AB'nin Rus petrolüne ambargo uygulamasını hazır olduklarını açıkladı.

Almanya Rus petrolüne ambargoda sabırsızlanıyor

Enerji Günlüğü - Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, AB'nin Rus petrolüne ambargo konusunda anlaşmasını çok uzun zaman alması hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

Ukrayna işgali ardından Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya petrol ve doğal gaz bağımlılığını kademeli olarak sonlandırma çabaları sürüyor. Bununla birlikte ekonomik dinamikler nedeniyle bu çabaların sonuç vermesi zaman alıyor. Rus doğal gaz ithalatını iki kat arttıracak Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı’nın ruhsatlandırma sürecini durduran Almanya ise bu durumdan rahatsız. 

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck konuya ilişkin yaptığı açıklamada, AB’nin Rus petrolüne ambargo konusunda anlaşmasının çok uzun zaman aldığını belirterek, bu durumun hayal kırıklığı yarattığını kaydetti. Habeck ayrıca ağer AB Komisyonu teklif ederse Macaristan olmadan da AB'nin Rus petrolüne ambargo uygulamasına hazır olacaklarını da belirtti. Macaristan Rus petrolüne ambargo uygulamasına karşı çıkıyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler