1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. AB’den elektrikli araç bataryalarına 3,2 milyar euro Ar&Ge teşviği 

AB’den elektrikli araç bataryalarına 3,2 milyar euro Ar&Ge teşviği 

Avrupa Birliği, üye ülkelerinin lityum-iyon teknolojisine dayalı batarya projeleri için 3,2 milyar euro Ar-Ge teşviki sağlayacak.

AB’den elektrikli araç bataryalarına 3,2 milyar euro Ar&Ge teşviği 

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, üye ülkelerinin lityum-iyon teknolojisine dayalı batarya projeleri için 3,2 milyar euro Ar-Ge teşviki sağlayacak.

Avrupa Komisyonu, iklim değişikliğiyle mücadelede sıfır karbon hedefine ulaşılması ve düşük emisyonlu ulaşımın sağlanması için stratejik önem taşıyan batarya üretimi ile ilgili önemli bir teşvik paketini onayladı. AB üyesi ülkelerde lityum-iyon teknolojisine dayalı batarya projeleri için Komisyon toplamda 3,2 milyar euro Ar-Ge teşviki sağlayacak.

Projelerin odak noktalarını hammadde üretimi, saflaştırılması ve yoğunlaştırılmasından, yenilikçi hücre ve modüller geliştirmek, batarya yönetim yazılımları, bataryaların geri dönüşümü ve yeniden kullanımı gibi alanlar oluşturuyor.

PROJELER 2031 YILINA KADAR TAMAMLANACAK

Batarya üretiminin tüm değer zincirlerini içerecek teşvik programlarında 17 AB’li şirket doğrudan, aralarında küçük ve orta ölçekli şirket ve araştırma kuruluşlarının bulunduğu 70 kurum da dolaylı olarak yer alacak. 2031 yılına kadar tamamlanması öngörülen projeler için 5 milyar euro da özel sektör yatırımının gerçekleşmesi öngörülüyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler