1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. AB’den Lübnan’ın yenilenebilir kullanımınına destek

AB’den Lübnan’ın yenilenebilir kullanımınına destek

AB, Lübnan’da atık ve kirliliğinin azaltılarak ve yenilenebilir ve yeşil enerji kaynaklarının kullanımı teşvik etmek amacıyla 3,7 milyon euro destek verecek.

AB’den Lübnan’ın yenilenebilir kullanımınına destek

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, Lübnan'da yeşil ve döngüsel ekonomiyi desteklemek için 3,7 milyon euro ayırmayı planlıyor.

2019'dan beri büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya olan Lübnan ekonomisi için Avrupa Birliği (AB) yeni bir proje desteği veriyor. Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Örgütü (UNIDO) yaptığı açıklamada, AB’nin Lübnan'da yeşil ve döngüsel ekonomiyi desteklemek için 3,7 milyon euro ayırmayı planladığını duyurdu.

AB tarafından finanse edilen '2Circular' adlı proje kapsamında sağlanacak destek kapsamında, AB’nin Lübnan’da kaynak verimli ve sirküler dostu olduğunu gösteren 10 şirkete toplam 280 bin euro ayni hibe aktaracağı belirtildi. Ayrıca proje ile ülkede atık ve çevre kirliliğinin azaltılarak ve yenilenebilir ve yeşil enerji kaynaklarının kullanımı teşvik edilerek çevreye olumlu katkı sağlanacağı kaydedildi. 

Yine, projenin Lübnan'da yeşil ve döngüsel üretime ivme kazandırmak için 50'den fazla yiyecek ve içecek şirketiyle ortaklık kurmayı hedeflediği vurgulandı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler