1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. AB’den Polonya’ya elektrik üretimi desteği

AB’den Polonya’ya elektrik üretimi desteği

AB, Polonya’daki bölgesel ısıtma şebekelerine bağlı olan birleşik ısı ve elektrik üretimi (CHP) tesislerini destekleyen plana onay verdi.

AB’den Polonya’ya elektrik üretimi desteği

Enerji Günlüğü - AB, Polonya’daki bölgesel ısıtma şebekelerine bağlı olan birleşik ısı ve elektrik üretimi (CHP) tesislerini destekleyen plana onay verdi.

Avrupa Komisyonu, büyük ölçekli elektrik tüketicileri için ek ücret indirimi ile birleşik üretim (CHP) tesislerini destekleyen 5 milyar euro değerindeki Polonya destek planını onayladı.

Yıllık bütçesi 500 milyon Euro (431 milyon £) olan proje, 2028 Aralık ayına kadar sürecek. Proje ile Polonya’daki bölgesel ısıtma şebekelerine bağlı olan birleşik ısı ve elektrik üretimi (CHP) tesisleri desteklenecek. Destek mevcut CHP tesislerinin yanı sıra yeni ve yenilenmiş tesislere verilecek ve bu tesisler diğer AB üyesi devletlerdeki üreticilere de açık olacak.

Bu program, elektrik kullanımına bağlı olarak nihai elektrik tüketicilerine uygulanan bir ek ücretle finanse ediliyor. Ancak hükümet, düşük CHP ek ücretinden faydalanacak belirli büyük enerji tüketicilerinin mali yükünü azaltmak istiyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler