1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD’nin ham petrol ihracatı artışını sürdürüyor

ABD’nin ham petrol ihracatı artışını sürdürüyor

ABD’nin ham petrol ihracatı yılın ilk yarısında bir önceki yıla göre günlük ortalama 966 bin varil arttı.

ABD’nin ham petrol ihracatı artışını sürdürüyor

Enerji Günlüğü - ABD’nin ham petrol ihracatı yılın ilk yarısında bir önceki yıla göre günlük ortalama 966 bin varil arttı.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülkedeki ham petrol ihracatının 2019 yılı ilk altı ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre günlük ortalama 966 bin varil düşerek 2.9 milyon varil seviyesinde gerçekleştiğini açıkladı.

Ülke ham petrol ihracatının en yüksek düzeyini günlük 3.2 milyon varil ile Haziran ayında kaydedildiği belirtilen açıklamada, aynı dönemde ham petrol ithalatının bir önceki yıla göre azaldığı kaydedildi. ABD 2018 yılı ilk yarısında günde 6.1 milyon varil ham petrol ithal ederken, bu yılın ilk yarısında günde 4.2 milyon varil ham petrol ithal etti. 

EN ÇOK PETROL KANADA’YA İHRAÇ EDİLDİ

ABD’nin en fazla ham petrol ihracatı Kanada’ya gerçekleşirken, ihracat miktarı geçen yılın aynı dönemi ile hemen hemen aynı gerçekleşti. 

Bölgesel olarak ABD’nin en fazla ham petrol ihracatı günde 1,3 milyon varil ile Asya ve Okyanusya ülkelerine gerçekleştirildi. Bu ülkelere ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 58 oranında arttıran ABD, Güney Kore, Hindistan ve Tayvan’a ham petrol ihracatını ise ikiye katladı.

Yine Batı Avrupa’ya ihracat da yüzde 66 artarak günde 824 bin varil olarak gerçekleşti. Hollanda’ya ihracat yüzde 192 artarak günde ortalama 173 bin varil, İngiltere’ye ihracat da yüzde 53 artışla günde ortalam 74 bin varil oldu. 

ÇİN’E İHRACAT %64 AZALDI

Öte yandan ABD’nin Çin ile yaşadığı ticaret gerginliği ham petrol ticaretine de yansıdı. Yılın ilk yarısında Çin’e yapılan ham petrol ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 64 oranında düşerek günde 248 bin varil olarak gerçekleşti. 

Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler