1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD’nin petrol ürünleri ihracatı artışında azalma

ABD’nin petrol ürünleri ihracatı artışında azalma

ABD’nin petrol ürünleri ihracatı yılın ilk yarısında bir önceki yıla göre yüzde 0,3 arttı. Bu ise son 13 yılın en düşük artış oranı.

ABD’nin petrol ürünleri ihracatı artışında azalma

Enerji Günlüğü - ABD’nin petrol ürünleri ihracatı yılın ilk yarısında bir önceki yıla göre yüzde 0,3 arttı. Bu ise son 13 yılın en düşük artış oranı.

ABD Enerji Enformasyon Dairesi (EIA) verilerine göre, ABD yılın ilk yarısında toplam petrol ürünleri ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 0,3 oranında artarak günde ortalama 5.47 milyon varil oldu. Bu ise ülkenin son 13 yılda en düşük ilk yarı petrol ürünü ihracat artış oranı oldu. Böylesi düşük bir artış oranına yavaşlayan ekonomik büyüme neden olarak gösterildi.

EN ÇOK MEKSİKA’YA DİSTİLE İHRAÇ EDİLDİ

Bununla birlikte ABD petrol ürünleri ihracatında propen ve distile ihracatı en fazla artış gösteren kalemler oldu. Bu iki üründeki artış diğer petrol ürünlerindeki azalışın etkisini azalttı.

ABD petrol ürünleri ihracatında en büyük paya ulaştırma, üretim, tarım, konut ve ticari faaliyetler gibi birçok kullanımı alanları olan petrol ürünü distile sahip oldu. Yılın ilk yarısında distile ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 5 oranında artarak günde 1.3 milyon varil olarak gerçekleşti.

Meksika ise, 2019’un ilk yarısında ABD’nin en çok distile (damıtık yakıt) ihraç ettiği ülke oldu. ABD Meksikaya yılın ilk yarısında günde 290.000 varil distile ihraç etti. Meksika’nın ABD distile ihracatındaki payı ise % 22 olarak gerçekleşti. 

Meksika’yı yüzde 13 payla Brezilya, yüzde 7 payla Şili, yüzde 5 payla Peru ve yüzde 4 payla Hollanda izledi. 

Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler