1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. AB’nin iklim değişikliği politikalarına ret

AB’nin iklim değişikliği politikalarına ret

Avrupa Parlamentosu, AB iklim politikaları oylamasında karbon piyasasına ilişkin reform tasarısını reddetti.

AB’nin iklim değişikliği politikalarına ret

Enerji Günlüğü - Avrupa Parlamentosu, Avrupa'da emisyonları daha sert bir biçimde düşürmeyi hedefleyen Avrupa Birliği'nin (AB) bir dizi iklim değişikliği politikalarına onay vermedi.  

Avrupa Parlamentosu, Avrupa'da emisyonları daha sert bir biçimde düşürmeyi hedefleyen Avrupa Birliği'nin (AB) bir dizi iklim değişikliği politikalarını onaylamadı. Parlamento, teklifi revize etmesi için komiteye geri gönderdi.

Yeşil ve Sosyalist milletvekilleri, muhafazakar grupların yaptıkları değişikliklerle teklifteki hedefleri çok fazla zayıflattığı gerekçesiyle öneriyi reddederlerken, sağcı gruplar da özellikle enflasyonist baskılar ışığında teklifi çok iddialı buldukları için reddettiler.

Bu, AB’nin temel iklim politikası üzerindeki bölünmeleri açığa çıkaran ve önlemi tamamlamak için müzakereleri geciktirebilecek beklenmedik bir hareket olarak dikkat çekti. 

AB'nin karbondioksit emisyonunu düşürmek amacıyla kullandığı temel politika araçlarından biri olan Avrupa karbon piyasasının düzenlenmesine ilişkin yapılacak gelecek müzakareler öncesinde parlamentonun konumu da böylece muğlaklığını korudu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler