1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Abu Dabi Japonya'da petrol depolayacak

Abu Dabi Japonya'da petrol depolayacak

Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketi (Adnoc), Japonya'daki depolama tesislerinde ham petrol depolayacak.

Abu Dabi Japonya'da petrol depolayacak

Enerji Günlüğü - Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketi (Adnoc), Japonya'daki depolama tesislerinde 8 milyon varilden fazla ham petrol depolayacak.

Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketi (Adnoc), Japonya'da ham petrol depolamasına ve ticaretine izin verecek olan stratejik bir anlaşmayı yeniledi ve genişletti. Anlaşma, 2019'un sonunda sona eren bir önceki anlaşmayı geliştiriyor. Depolama anlaşması, Japon Başbakanı'nın BAE ziyareti sırasında gerçekleşti. Anlaşma Japon Başbakanı Shinzo Abe ve Abu Dabi Kraliyet Prensi ve BAE Silahlı Kuvvetleri Yüksek Komutan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan arasında imzalandı. 

BAE: ANLAŞMA İKİ TARAFA DA YARAR SAĞLIYOR

Yeni anlaşma uyarınca, Adnoc, Japonya'daki depolama tesislerinde 8 milyon varilden fazla ham petrol depolayacak. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Bakanı ve Adnoc Grubu CEO'su Doktor Sultan el Caber "Yeni anlaşma, Japon enerji güvenliğine olumlu katkıda bulunurken, Adnoc'un daha geniş ticaret hedeflerini de destekliyor'' diye konuştu. 

JAPONYA: ANLAŞMANIN ZAMANLAMASI HARİKA 

Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Makihara Hideki, "Ortak Petrol Depolama Projesi, her iki ülke için en sembolik ve karşılıklı yarar sağlayan bir projedir ve Japonya'nın enerji güvenliğinin ve BAE'nin Asya pazarlarına erişiminin iyileştirilmesine katkıda bulunacaktır. Mevcut dünya jeopolitik durumu göz önüne alındığında, anlaşmanın zamanlaması harikadır'' diye konuştu. 

BAE küresel ham petrol üretiminin yüzde 4'üne sahip ve bunların çoğu Abu Dabi'deki Adnoc'a ait alanlardan geliyor. Ulusal petrol şirketi, bu yıl günlük 4 milyon varil üretim kapasitesine ulaşma yolunda ilerlerken gelecek 10 yıl içinde günlük üretim kapasitesini 5 milyon varile çıkarmayı planlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler