1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Adana’daki HES kazasında bir işçi hayatını kaybetti

Adana’daki HES kazasında bir işçi hayatını kaybetti

Adana’da bulunan Göktaş-2 HES'te su yükleme havuzunun kapağı henüz belirlenemeyen nedenle kırıldı. Olayda bir işçi yaşamını yitirdi, 4 işçi yaralandı.

Adana’daki HES kazasında bir işçi hayatını kaybetti

Enerji Günlüğü - Adana’da bulunan Göktaş-2 HES'te su yükleme havuzunun kapağı henüz belirlenemeyen nedenle kırıldı. Olayda bir işçi yaşamını yitirdi, 4 işçi yaralandı.

Adana Valiliği, Aladağ ilçesinde Bereket Enerji Grubu’na ait Göktaş 2 HES Barajı'nda dün saat 11.30 sıralarında yükleme havuzundaki kapağın bilinmeyen bir nedenden dolayı kırılması neticesinde, kapak önünde çalışan 1 işçinin hayatını kaybettiğini, hafif şekilde yaralanan 3 işçinin ise ayakta tedavilerinin yapıldığını açıkladı. 

Açıklamada, “Olayın gerçekleşmesinin akabinde Valiliğimizce görevlendirilen jandarma ekipleri, sağlık müdürlüğü helikopteri, 112 Acil yardım ve AFAD ekipleri bölgeye acilen intikal ettirilmiş olup gerekli tüm müdahaleler hızla yapılmıştır. Olayla ilgili olarak başlatılan incelemeler devam etmektedir.” denildi. 

275,60 MWe kurulu gücündeki Göktaş 1-2 HES, yaklaşık 160 bin konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek kadar elektrik üretiyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler