1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ağustos’ta 28 enerji projesi yatırım teşvik belgesi aldı

Ağustos’ta 28 enerji projesi yatırım teşvik belgesi aldı

Ağustos ayında 28 enerji yatırımına teşvik belgesi verildi. Madencilikte 7 proje teşvik belgesi aldı; 85 enerji projesinin belgesine de vize verildi. 

Ağustos’ta 28 enerji projesi yatırım teşvik belgesi aldı

Enerji Günlüğü - Ağustos ayında 28 enerji yatırımına teşvik belgesi verildi. Madencilikte 7 proje teşvik belgesi aldı; 85 enerji projesinin belgesine de vize verildi. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2019 yılının Ağustos ayında çeşitli sektörlerde toplam 400 projenin yatırım teşvik belgesi almaya hak kazandığını duyurdu. Teşvik verilen projelerden 28’i enerji sektörüne; 7’si ise madenciliğe yönelik projeler oldu. Ağustos 2019’da yatırım teşvik belgesi alan projelerin toplam yatırım tutarı ise 9.076.147.448 TL oldu. Yatırım teşvik belgesi alan projeler tamamlandığında toplam 14.643 kişi için yeni istihdam imkânı yaratılmış olacak. 2019 yılının Ağustos ayında enerji sektöründe 85 projenin de tamamlama vizesi yapıldı. 

Madencilik sektöründe yatırım teşvik belgesi alan projelerden en yüksek yatırım tutarı olanı, 1.243.989.338 TL ile yerli sermayeli Defaş Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ’nin, Manisa’da bulunan, 1.100 yeni istihdam yaratacak, 4.000.000ton/yıl kapasiteli, bölgesel öncelikli yatırım niteliğindeki linyit üretim projesi oldu. Projeye verilecek teşvik paketi; 7 yıl sigorta primi işveren hissesi, %80 vergi indirimi, %40 yatırım katkı oranı, gümrük vergisi muafiyeti, faiz desteği ve KDV istisnasını kapsıyor. 

EN YÜKSEK TEŞVİK KARAYEL AŞ’YE VERİLDİ
Enerji sektöründe ise teşvik belgesi verilen projeler arasında yatırım tutarı en yüksek olan proje, 458.193.896 TL ile Karayel Elektrik Üretim AŞ’nin Kırklareli’nde gerçekleştireceği, 5 kişilik yeni istihdam yaratacak olan, komple yeni yatırım nitelikli, 75MW/yıl kapasiteli rüzgar enerjisi santrali (RES) projesi oldu. Karayel Elektrik’in projesine verilen teşvik paketinde gümrük vergisi muafiyeti ve KDV istisnası bulunuyor. 

MUTLU GELİBOLU AŞ'NİN PROJESİ İKİNCİ
412.165.653 TL’lik yatırım tutarıyla Mutlu Gelibolu Elektrik Üretim Yatırım İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ’ye ait Çanakkale’de kurulması planlanan 48MW/yıl gücünde ve komple yeni yatırım nitelikli, rüzgar enerjisine dayalı elektrik santrali projesi, enerji sektöründe yatırım teşvik belgesi alan yatırım tutarı en yüksek üçüncü proje oldu. Mutlu Gelibolu AŞ’nin teşvik paketinde de yine gümrük vergisi muafiyeti ve KDV istisnası bulunuyor. 

GALATA WIND’İN PROJESİ ÜÇÜNCÜ OLDU
Karayel Elektrik’in projesini; Galata Wind Enerji AŞ tarafından Bursa’da kurulacak olan, 370.000.000 TL yatırım tutarına sahip, komple yeni yatırım nitelikli, 33,6MW/yıl kapasiteli, rüzgar enerjisinden elektrik üretimi projesi takip etti. Galata Wind’in teşvik paketi de gümrük vergisi muafiyeti ile KDV istisnasını kapsıyor. 

Bakanlık, enerji sektöründe 85 projenin yatırım teşvik belgeleri için de tamamlama vizesi yaptı. 

Önceki ve Sonraki Haberler