1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ağustos’ta enerji üretim maliyeti dörtte bir oranında arttı

Ağustos’ta enerji üretim maliyeti dörtte bir oranında arttı

Türkiye’de enerji üretim maliyeti Ağustos ayında bir önceki yıla göre yaklaşık dörtte bir oranında artış kaydetti.

Ağustos’ta enerji üretim maliyeti dörtte bir oranında arttı

Enerji Günlüğü - Türkiye’de enerji üretim maliyeti Ağustos ayında bir önceki yıla göre yaklaşık dörtte bir oranında artış kaydetti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2019 yılı Ağustos ayı verilerine göre, ana sanayi gruplarından enerji üretim fiyatları 2019 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre %0,37 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre %24,13 oranında arttı.

ELEKTRİK VE GAZ ÜRETİMİ VE DAĞITIMI %56 ARTTI

TÜİK Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) Ağustos ayında sanayinin dört sektöründen bir olan elektrik, gaz üretim ve dağıtımı sektöründe bir önceki yılın Ağustos ayına göre % 55.83 artarken, bir önceki aya göre % 4,33 arttı. 

Sanayinin diğer sektörlerinden madencilik ve taşocakçılığı sektöründe fiyatlar bir önceki yıla göre %14,91, imalat sanayi sektöründe %10,59 artarken su sektöründe %6,19 azaldı.

Elektrik, gaz üretimi ve dağıtımı %4,33 ile bir önceki aya göre endekslerin en fazla arttığı alt sektörlerden biri olurken, bir önceki aya göre en fazla düşüş %7,74 ile kok ve rafine petrol ürünleri, %1,94 ile kimyasallar ve kimyasal ürünler, %1,94 ile ana metaller olarak gerçekleşti.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler