1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. AIIB’den Türkiye’ye 200 milyon dolar enerji finansmanı

AIIB’den Türkiye’ye 200 milyon dolar enerji finansmanı

Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB), Türkiye'nin yenilenebilir enerji altyapısının ve enerji verimliliği altyapısının geliştirilmesi için 200 milyon dolar uzun vadeli kredi verecek. 

AIIB’den Türkiye’ye 200 milyon dolar enerji finansmanı

Enerji Günlüğü - Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB), Türkiye'nin yenilenebilir enerji altyapısının ve enerji verimliliği altyapısının geliştirilmesi için 200 milyon dolar uzun vadeli kredi verecek. 

Çin liderliğinde kurulan Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB), Türkiye'nin yenilenebilir enerji altyapısının ve enerji verimliliği altyapısının geliştirilmesi için Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası (TKYB) aracılığı ile özel şirketlere 200 milyon dolar uzun vadeli kredi vereceğini açıkladı. 

Kredi kapsamında yapılacak olan yatırımlar rüzgâr, güneş, jeotermal ve biyokütle bazlı enerji üretiminin yanı sıra, enerji verimliliği projelerini kapsayacak ve enerji tasarrufu ve karbondioksit emisyonunda azalma sağlayacak.

Banka ayrıca İstanbul'un deprem felaketine karşı direncinin artırılmasını ve Kent'in acil durumlara hazırlık seviyesinin yükseltilmesini amaçlayan İstanbul Sismik Risk Azaltım ve Acil Durum Hazırlığı Projesi'ne 300 milyon ABD Doları destek verecek. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler