1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ak: 2030'da TR'de trafikte 2.200.000 elektrikli araç seyredecek

Ak: 2030'da TR'de trafikte 2.200.000 elektrikli araç seyredecek

Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak, 2030 yılında Türkiye'de trafikte 2 milyon 200 bin adet elektrikli aracın seyredeceğini söyledi. 

Ak: 2030'da TR'de trafikte 2.200.000 elektrikli araç seyredecek

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak, 2030 yılında Türkiye'de trafikte 2 milyon 200 bin adet elektrikli aracın seyredeceğini söyledi. 

Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak, 10. Türkiye Enerji Zirvesi’nin açılışında yaptığı konuşmada, önümüzdeki günlerde Türkiye’yi enerji sektöründe belli bir değişimin beklediğini ve elektrikli araçların hayatımıza yavaş yavaş girmeye başladığını belirterek, 2030 yılında Türkiye'de trafikte 2 milyon 200 bin adet elektrikli aracın seyredeceğini söyledi. 

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR İÇİN TEŞVİK MEKANİZMASI DEVREYE GİRMELİ

Elektrikli araçlar için önümüzdeki on yılda 3 milyar dolar yatırım yapılması gerektiğini kaydeden Ak, yatırımlar konusunda da bir takım teşvik mekanizmalarının önümüzdeki dönemde devreye gireceğini umut ettiğini kaydetti. 

İSRAİL İLE DOĞALGAZDA YOLLAR AYRILDI

Öte yandan Ak zirve kapsamında gerçekleştirilen oturumda yaptığı değerlendirmede de İsrail gazında Türkiye’de yapılamaz denileni yaptığını ve kendi yolunu çizdiğini kaydetti. Ak, Leviathan gazının İsrail’e, oradan da Mısır’a ulaşacağını belirterek, “Yollar biraz ayrıldı, İsrail artık tamamen kendi yoluna gidiyor biz ayrı yola gidiyoruz” ifadesini kullandı. 

Ak ayrıca Rusya ve İran’dan yüksek fiyatlı gaz alan Türkiye’nin İsrail gazını alabilmesinin de son derece olumlu olacağına dikkat çekti.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü/Antalya

 

Önceki ve Sonraki Haberler