1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıtta kar paylaştırma çalışmaları sürüyor

Akaryakıtta kar paylaştırma çalışmaları sürüyor

EPDK akaryakıt sektöründe dağıtım kârını bayi ve ana dağıtıcı arasında sabit şekilde pay etmeye hazırlanıyor.

Akaryakıtta kar paylaştırma çalışmaları sürüyor

Enerji Günlüğü - EPDK akaryakıt sektöründe dağıtım kârını bayi ve ana dağıtıcı arasında sabit şekilde pay etmeye hazırlanıyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, akaryakıt dağıtım şirketleri ile bayileri arasında kar marjlarına yönelik çalışmasını sürdürüyor. Söz konusu çalışma önümüzdeki günlerde tamamlanarak sektörün görüşüne açılacak.

DÜZENLEMEYİ BEKLEMEK GEREK

Petrol Sanayi Derneği (PETDER) Genel Sekreteri Niyazi İlter konuya ilişkin Enerji Günlüğü’ne yaptığı açıklamada, EPDK’nın yaptığı açıklamadan konuyla ilgili bir taslak hazırlayıp görüşe açacağı sonucunu çıkardığını belirterek, “Düzenleme çıkmadan bir şey söylemek zor” ifadesini kullandı.

Maliyetlerinin artmasına karşılık sattıkları her litre akaryakıttan aldıkları payın azaldığını kaydeden akaryakıt bayileri bu payın çalışmalarına olanak sağlayacak şekilde dağıtılmasını talep ediyor. Dağıtım şirketi ve bayiilerin kar marjı litrede, 70 kuruş civarında. Bayiler bunun yarısından daha büyük bir bölümününü dağıtım şirketinin aldığını ifade ediyorlar. EPGİS bayilerin aldığı payın litrede 33 kuruş olduğunu kaydetmişti.

EPDK geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili çıkan haberleri yalanlayan bir açıklama yapmış ve yüzde 55 oranında dağıtım şirketinin, yüzde 45 oranında bayiinin kar payı almasının benimsendiği haberinin tamamen asılsız olduğunu belirtmişti.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler