1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Akbay: 600 bin haneye yetecek temiz elektrik üretiyoruz

Akbay: 600 bin haneye yetecek temiz elektrik üretiyoruz

Polat Holding Yönetim Kurulu başkanı Adnan Polat, Holding iştiraklerinin Türkiye’de birinci karargahının İstanbul, Macaristan’daysa Budapeşte olduğunu söyledi.

Akbay: 600 bin haneye yetecek temiz elektrik üretiyoruz

Enerji Günlüğü - Polat Holding Enerji Grubu şirketlerinin işlettiği yenilenebilir enerji santralleri 600 bin hanenin elektrik enerjisi tüketimini karşılayacak kadar temiz enerji üretiyor.

Polat Holding Enerji Grup Başkanı Arkın Akbay, Göktepe Rüzgar Enerjisi Santrali’nin 110 MWe ile tam kapasite devreye girdiğini belirtti. Şirketin rüzgar santrallerinden Soma RES’in 288,1 MW kurulu gücüyle Türkiye’nin en büyük rüzgar enerji santrali unvanına sahip olduğunu belirten Akbay, Geycek santralinin ise 168 MW kurulu gücüyle, Türkiye’nin en büyük dördüncü RES’i olduğunu kaydetti. Grubun, yenilenebilir enerji santralleri ile 2021 yılında 1,7 milyar kWh elektrik ürettiğinin altını çizen Akbay “600 bin hanenin elektrik enerjisi tüketimini karşılayacak temiz enerji üretiyoruz. Ülkemizin kaliteli rüzgar ve güneş enerjisini yeni teknolojilerle donatarak daha yüksek ve ekonomik yenilenebilir kapasiteye taşımaya ve geleceğe yeşil ışık yakmaya devam ediyoruz” dedi. 

“TÜRKİYE GÜNEŞ POTANSİYELİ AVRUPA’DA İLK SIRALARDA”

Polat Holding’in Yönetim Kurulu başkanı Adnan Polat, Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarında yüksek bir potansiyele sahip olduğunu belirterek “Güneş enerjisinden elektrik üretme potansiyeli açısından da Avrupa ülkeleri arasında ilk sıralarda yer alıyor” dedi. Türkiye’nin rüzgarda da güneşte de kısa süre içinde çok daha yüksek megavatlara çıkması gerektiğini belirten Polat “Bu sayede başta doğalgaz ve kömür tedariği olmak üzere enerjide dışa bağımlılığımız azalacaktır” diye konuştu. 

MACARİSTAN’DA GÜNEŞ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Polat Holding olarak yenilenebilir enerji anlamında Türkiye’ye değer katacağına inandıkları projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini kaydeden Adnan  Polat, “Yurt dışında ise güneş enerjisi santralleri geliştirmek amacıyla 2017 yılında Macaristan’da başladığımız çalışmalara hız kesmeden devam ediyoruz. Holding iştiraklerinin Türkiye’de birinci karargahı İstanbul, Macaristan’daysa Budapeşte. Globalde bir çok ülkeden teklifler alıyoruz ama bizim ilk hedefimiz Doğu Avrupa” dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler