1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Akben: Bankalar enerji sektörüne 184,4 milyar TL kredi verdi

Akben: Bankalar enerji sektörüne 184,4 milyar TL kredi verdi

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, bankacılık sektörünün enerji sektörüne kullandırdığı kredi miktarının Eylül 2019 yılı itibariyle 184,4 milyar TL olduğunu söyledi.

Akben: Bankalar enerji sektörüne 184,4 milyar TL kredi verdi

Enerji Günlüğü - BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, bankacılık sektörünün enerji sektörüne kullandırdığı kredi miktarının Eylül 2019 yılı itibariyle 184,4 milyar TL olduğunu söyledi.

Bankacılık Düzenleme Denetlenme Kurulu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, 6'ncı Sürdürülebilir Finans Forumu’ndaki konuşmasında, "Eylül 2019 yılı itibariyle bankacılık sektörünün enerji sektörüne kullandırdığı kredi miktarı 184,4 milyar TL. Bu tutarın yüzde 40’ı yenilenebilir enerji projelerinin finansmanı amacıyla kullandırılmıştır" dedi. 

Akben ayrıca aynı tarih itibarıyla, mikro işletmelere verilen kredi tutarının 175,5 milyar TL olduğunu ve bu tutarın toplam KOBİ kredilerinin yüzde 29’unu oluşturduğunu sözlerine ekledi.

SOSYAL PROBLEMLER SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KAVRAMINI ÖNE ÇIKARIYOR

Akben, sürdürülebilirliğin bugünün sosyal ve çevresel konularında kararlar alırken gelecek neslin haklarını riske atmamak anlamına geldiğini belirterek, "İçinde yaşadığımız çağın koşulları, doğal kaynakların kullanımının özenli olmasını gerektiriyor. Çevresel ve sosyal problemler sürdürülebilirlik kavramını öne çıkarıyor. Ekonominin temel unsurları olan üretim ve paylaşım konusunda çözüm ihtiyacı var. Sürdürülebilirlik, bugünün ekonomik ve sosyal konularında kararlar alırken gelecek nesilleri de düşünmek, onların haklarını riske atmamak anlamına gelmektedir. Bu çerçevede, çevreye zarar vermeyen verimli enerji teknolojilerinin yaygınlaşması gerekiyor" dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler