1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Akenerji kredilerini yeniden yapılandırdı

Akenerji kredilerini yeniden yapılandırdı

Akenerji’nin Yapı ve Kredi Bankası’ndaki 854 milyon dolar tutarındaki kredisi yeniden yapılandırıldı.

Akenerji kredilerini yeniden yapılandırdı

Enerji Günlüğü - Akenerji’nin Yapı ve Kredi Bankası’ndaki 854 milyon dolar tutarındaki kredisi yeniden yapılandırıldı. 

Akenerji Genel Müdürü Serhan Gençer, yaptığı açıklamada şirketin Yapı ve Kredi Bankası ile 2015 yılında imzaladığı kredi sözleşmesinin uzun vadeli olarak yeniden yapılandırıldığını belirtti. Gençer, yeniden yapılandırma sözleşmesiyle Akenerji’nin finansal sürdürülebilirliğinin pekiştiğini ve rekabetçi bir pozisyon kazandığını vurguladı. 

UZUN ADELİ GÜVENİN TESCİLİ 

Yapı ve Kredi Bankası’yla atılan imzayı Akenerji’nin yetkin insan kaynağına, 30 yıllık derinleşmiş piyasa deneyimine, güçlü ve öncü sektörel konumuna duyulan uzun vadeli güvenin tescili olarak değerlendiren Genel Müdür Gençer “Şirketimiz bu imza ile sektörde ayrıcalıklı konumunu bir kez daha ortaya koydu. Akenerji, finansal sürdürülebilirlik adına attığı bu önemli adımdan aldığı güvenle güçlü insan kaynağı, teknolojiyi takip eden üretim kapasitesi ve yenilikçi piyasa yaklaşım ve ürünleriyle ülkemize daha çok değer katmaya devam edecektir” dedi.

2015 YILINDA SAĞLANAN KREDİ

Akenerji, 2015 yılı Eylül ayında Yapı ve Kredi Bankası ile ilk 1 yılı ana para ödemesiz dönem olmak üzere 12 yıl vadeli 1.1 Milyar Dolar tutarında bir Kredi Sözleşmesi imzalanmıştı. Şirket bu sözleşme kapsamında son dört yılda yaklaşık 450 milyon dolar tutarında ana para, işletme kredisi ve faiz geri ödemesi yapmıştı. 

15 Ağustos 2018’de yürürlüğe giren “Finansal Sektöre Olan Borçların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Yönetmelik” doğrultusunda Akenerji’nin Yapı ve Kredi Bankası’ndan 2015 yılında aldığı kredinin uzun vadeli yapılandırılması için görüşmeler başlamıştı. 

854 MİLYON DOLARLIK YENİ ANLAŞMA 

Yapılan görüşmeler sonucunda; Yapı ve Kredi Bankası ile Akenerji arasında ilk bir buçuk yılı anapara ödemesiz dönem olmak üzere TL ve dolar cinsinden 5 yıl ve 13 yıl vadeli toplam 854 milyon dolar tutarındaki kredinin yeniden yapılandırılması için yeni bir kredi sözleşmesi imzalandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler