1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu NGS ABD yaptırımlarından etkilenebilir

Akkuyu NGS ABD yaptırımlarından etkilenebilir

Rosatom’un ABD yaptırımlarından dolaylı olarak etkilenebileceği ve yürütmekte olduğu Akkuyu Nükleer Santrali çalışmalarının yarım kalma riskinin olduğu kaydedildi.

Akkuyu NGS ABD yaptırımlarından etkilenebilir

Enerji Günlüğü - Rosatom’un ABD yaptırımlarından dolaylı olarak etkilenebileceği ve yürütmekte olduğu Akkuyu Nükleer Santrali çalışmalarının yarım kalma riskinin olduğu kaydedildi.

RIA ajansının şirket raporlarına dayandırdığı habere göre, Türkiye'nin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu Nükleer Santrali’nin yapımından sorumlu Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom yetkilileri, ABD'nin Rusya'ya karşı uyguladığı yaptırımlar nedeniyle yurt dışı projelerinin yarım kalma riskinin olduğu görüşünde. 

DAHA ETKİN BİLGİLENDİRME YÜRÜTÜLMELİ

Yetkililere göre Rosatom'un kendisi, çalışanları ya da yürüttüğü projeler ABD'nin yaptırım listelerinde yer almasa da, yaptırımlar nedeniyle ekonomik belirsizliğin artması projeleri dolaylı yoldan etkileyebilir. Yetkililer, söz konusu risklerin bertaraf edilmesi için uluslararası arenada daha etkin bir bilgilendirme ve iletişim kampanyası yürütülmesi gerektiğini kaydediyorlar.

Rosatom 2018 yılında 8 yeni hükümetlerarası işbirliği anlaşması imzaladı. Şirket şu anda ülke dışında 133 milyar dolar değerinde 36 nükleer santral enerji ünitesi inşa projesi yürütüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler