1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu NGS’de su tahliye sistemi oluşturuluyor

Akkuyu NGS’de su tahliye sistemi oluşturuluyor

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 1’inci güç ünitesinde su tahliye sisteminin oluşturulması için drenaj kanalı ve sifon kuyusu birleştirilme işlemi tamamlandı.

Akkuyu NGS’de su tahliye sistemi oluşturuluyor

Enerji Günlüğü - Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 1’inci güç ünitesinde tuzdan arındırılmış deniz suyunun boşaltılmasını sağlayacak olan drenaj kanalı ve sifon kuyusu birleştirildi. 

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 1’inci güç ünitesinin inşaat sahasında su tahliye sisteminin oluşturulmasına yönelik bir aşama daha geride kaldı. Tamamlanan işlemle, nükleer santral ekipmanlarının soğutulmasının ardından tuzdan arındırılmış deniz suyunun boşaltılmasını sağlayacak olan drenaj kanalı ve sifon kuyusu birleştirilmiş oldu. Bir sonraki aşamada ise tünel ve boru hatları inşa edilecek. 

İKİ ÜNİTEDE ÇALIŞMALAR PARALEL YÜRÜTÜLÜYOR

Su tahliye sisteminin oluşturulması, Akkuyu NGS’nin yüksek teknolojiye sahip kıyı tesislerinin inşasında en önemli evrelerinden biri olarak öne çıkıyor. Akkuyu NGS’nin 1’inci ve 2’nci güç ünitelerinde drenaj kanallarının ve sifon kuyularının inşaatı paralel olarak yürütülüyor. Bu tesislerin inşasında vardiyalı olarak sürekli çalışan 700 işçi ve uzman istihdam ediliyor. 

DRENAJ KANALI 950 METRE UZUNLUĞUNDA OLACAK

Sifon kuyuları, su akışının karıştırılmasının yanı sıra kondansatörden ve diğer nükleer santral soğutma sistemlerinden gelen suyun sıcaklığının drenaj kanalına boşaltılmadan önce dengelenmesini sağlıyor. Sifon kuyusunun inşasında 17 bin 600 metreküp, drenaj kanalının inşasında ise 40 bin metreküpten fazla beton dökülecek. İnşası tamamlandığında, kanal yaklaşık 950 metre uzunluğunda olacak. 

Özel kompansatör derzleri ile birbirine bağlanan ve 34 ayrı bölümden oluşan kanal, tasarımı sayesinde hava sıcaklığı değişimleri, sismik olaylar, toprak kaymaları gibi dış etkenlere karşı da dayanıklılık gösterecek.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler