1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. EUAS International’dan Akkuyu NGS ziyareti

EUAS International’dan Akkuyu NGS ziyareti

EUAS International yöneticileri, Akkuyu NGS ziyaretinde inşaatın durumu ile lojistik, güvenlik ve işbirliği süreçlerini inceledi.

EUAS International’dan Akkuyu NGS ziyareti

Enerji Günlüğü - EUAS International yöneticileri, Akkuyu NGS inşaat alanını ziyaret ederek inşaatın durumu ile lojistik, güvenlik ve işbirliği süreçlerini inceledi.

Elektrik Üretim AŞ’nin (EÜAŞ) bağlı kuruluşu olarak kurulan EUAS International ICC yöneticilerinden oluşan heyet, kurulumu devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin inşaat sahasını ziyaret etti. 

EUAS International ICC Genel Müdürü Necati Yamaç’ın başkanlık ettiği heyet, yapımı devam eden güç ünitelerindeki inşaat çalışmalarının son durumunu yerinde gözledi. Heyet, dört ünitenin bulunduğu inşaat alanının yanı sıra, büyük ölçekli ekipman deposu ve Doğu Deniz Kargo Terminali’nde de incelemeler yaptı. 

euas-international-akkuyu-ngs-nukleer2.jpg

 

EUAS International yöneticileri, ziyaret sırasında inşaatın durumu dışında; projede yer alan yüklenici firmalar arasındaki iş birliği süreçleri, nükleer güvenlik kültürü ve denetimle ilgili uygulamaları da inceleme fırsatı buldu. 

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve Yapı İşleri Direktörü Sergey Butçkikh; Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali projesi Akkuyu NGS sayesinde proje yönetimi, lisanslama ve tedarikçi zinciri oluşturma bir deneyime kavuştuklarını kaydetti ve şunları söyledi, “Türk ve yabancı firmalardan projemize ilginin arttığını görüyoruz. EUAS International ICC yöneticileri ve uzmanlarından oluşan heyetin ziyareti, daha sonra Türkiye'de yeni nükleer projelerin uygulanmasına katılacak olan Türk meslektaşlarla deneyim paylaşmak için iyi bir fırsat oldu. EUAS International ICC'den meslektaşlarımızla diyalog kurduğumuz için mutluyuz ve onları tekrar sahamızda görmekten memnuniyet duyarız”.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler