1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EÜAŞ EUAS International AŞ unvanlı yeni şirket kurdu

EÜAŞ EUAS International AŞ unvanlı yeni şirket kurdu

EÜAŞ, EUAS Internatoinal AŞ unvanlı, Ankara merkezli yeni bir şirket kurdu. 

EÜAŞ EUAS International AŞ unvanlı yeni şirket kurdu

Enerji Günlüğü - EÜAŞ, EUAS Internatoinal AŞ unvanlı, Ankara merkezli yeni bir şirket kurdu. 

Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ), 5473 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca ve 4646 sayılı Doğalgaz Piyasası Kanununa dayanarak, EUAS International AŞ unvanıyla, 2.195.565.000 lira sermayeli yeni bir şirket kuruyor. Ankara merkezli kurulan yeni şirketin her biri 1 dolar değerinde 150.000.000 adet nominal hissesi olacak. 

EÜAŞ’ın yurt dışında şirket kurmasıyla ilgili 2018 yılında Bakanlar Kurulu tarafından alınmış bir karar bulunuyor. Buna göre EÜAŞ, yurt dışında elektrik enerjisi üretimi ve ticareti ile yakıt ve atık yönetimine yönelik (elektrik santrali kurulması, işletilmesi, bakımı, onarımı ve rehabilitasyonu, elektrik ticareti, yakıt ve atık yönetimi gibi) faaliyetleri yerine getirecek şirketler kurabiliyor. 

Yine 2018 tarihli Bakanlar Kurulu Kararında nominal kuruluş sermayesi azami 150.000.000 dolar olarak öngörülmüştü. 

EÜAŞ Genel Müdürü İzzet Alagöz, yurt dışında elektrik üretimiyle ilgili görevlendirme olması halinde seve seve yapacaklarını; Kıbrıs’ın elektrik ihtiyacının giderilmesine yönelik çalışmalar planladıklarını ve özellikle Afrika ülkelerinden Bakanlık düzeyinde çok sayıda talep aldıklarını söylemişti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler