1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Aknil Enerji Kütahya’da 2 MW’lık Karaköy HES kuracak

Aknil Enerji Kütahya’da 2 MW’lık Karaköy HES kuracak

Aknil Enerji Kütahya’da Dola Deresi üzerinde 2,1 MW’lık Karaköy Regülatörü ve HES Tesisi kurup işletmeyi planlıyor. 

Aknil Enerji Kütahya’da 2 MW’lık Karaköy HES kuracak

Enerji Günlüğü - Aknil Enerji Kütahya’da Dola Deresi üzerinde 2,1 MW’lık Karaköy Regülatörü ve HES Tesisi kurup işletmeyi planlıyor. 

Aknil Enerji Tekstil Elektrik Üretim Ltd. Şti. tarafından, Kütahya ili, Domaniç ilçesi, Karaköy Köyü, Dola deresi üzerinde 2,1 MW (1,05 MW x 2) kurulu güce sahip Karaköy Regülatörü ve HES Tesisi kurulması ve işletilmesi planlanıyor. Santralin yılda ortalama 6,05 GWh enerji üretmesi düşünülüyor.

Yaklaşık 19 milyon 200 bin lira değerindeki proje kapsamında regülatör, çökeltim havuzu, iletim kanalı, yükleme havuzu, cebri boru, kuyruk suyu kanalı, şalt sahası ve santral binası kurulacak. Dola deresi üzerinde 750,35 m talveg kotunda yer alan Karaköy Regülatörü ile çevrilen 6,5 m3/s maksimum debideki suyun 5.948 m uzunluğundaki iletim kanalı ile yükleme havuzuna iletilmesi ve yükleme havuzundan sonra 108 m uzunluğundaki cebri boru 710,00 m kuyruksuyu kotunda bulunan santral binasına alınması öngörülüyor. Karaköy Regülatörü ve HES’de üretilen toplam enerji 3x3/0 Pigeon gerilimli hatla yeni kurulacak trafo merkezine, oradan da Tunçbilek TM'ye bağlanacak.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler