1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aksa Çoruh Elektrik’in abone sayısı 1,3 milyona ulaştı

Aksa Çoruh Elektrik’in abone sayısı 1,3 milyona ulaştı

Aksa Çoruh Elektrik, hizmet verdiği beş ilde abone sayısının Eylül sonu itibariyle 1 milyon 261 bin 84’e ulaştığını açıkladı.

Aksa Çoruh Elektrik’in abone sayısı 1,3 milyona ulaştı

Enerji Günlüğü - Aksa Çoruh Elektrik, hizmet verdiği beş ilde abone sayısının Eylül sonu itibariyle 1 milyon 261 bin 84’e ulaştığını açıkladı.

Aksa Çoruh Elektrik, hizmet verdiği Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin'de Ocak ayının sonunda toplamda 1 milyon 249 bin 37 abone bulunurken, bu rakam Eylül ayı sonu itibarıyla 1 milyon 261 bin 84’e ulaştığını açıkladı. 

Açıklamaya göre 5 ildeki dokuz aylık verilere bakıldığında en çok elektrik tüketimi Trabzon'da gerçekleşirken, onu sırasıyla Rize, Giresun, Artvin ve Giresun illeri takip etti.

YABANCI ABONE SAYISI YAKLAŞIK %66 ARTTI

Yabancı abone sayılarıyla ilgili de bilgi veren Aksa Çoruh Elektrik; Ocak ayına göre Eylül ayının sonunda yabancı abone sayısında yaklaşık yüzde 66 artış olduğunu belirtti. Yabancı abone sayısının en çok Trabzon’da olduğu gözlenirken, en az Rize’de yabancı abone olduğu belirtildi.

YENİ ABONELİK SÖZLEŞMELERİ YARIYARIYA ARTTI

Aksa Çoruh Elektrik’in hizmet verdiği Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin'de yeni abonelik sözleşmesi rakamlarına bakıldığında, yüzde 50’den fazla artış dikkat çekiyor. Aksa Çoruh Elektrik; Nisan, Mayıs, Haziran döneminde hizmet bölgesinin tamamında toplam 24 bin 21 adet yeni abonelik sözleşmesi imzalarken, Temmuz, Ağustos, Eylül döneminde 36 bin 251 yeni abonelik sözleşmesi imzaladı.

Ayrıca, toplam abone sayılarına bakıldığında ilk sırada meskenler yer alırken ikinci sırada ise ticarethane abonelerinin olduğu belirtildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler