1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aksa Fırat Elektrik yılın ilk yarısında tüketim rakamlarını açıkladı

Aksa Fırat Elektrik yılın ilk yarısında tüketim rakamlarını açıkladı

Aksa Fırat Elektrik, Malatya’nın yılın ilk altı ayında aylık ortalama 91,90 TL’lik elektrik tüketirken, Elazığ’ın 80,65 TL’lik elektrik tükettiğini açıkladı.

Aksa Fırat Elektrik yılın ilk yarısında tüketim rakamlarını açıkladı

Enerji Günlüğü - Aksa Fırat Elektrik, Malatya’nın yılın ilk altı ayında aylık ortalama 91,90 TL’lik elektrik tüketirken, Elazığ’ın 80,65 TL’lik elektrik tükettiğini açıkladı.

Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de kullanıcılarına elektrik hizmeti veren Aksa Fırat Elektrik, hizmet bölgesindeki illerde 2019 yılının ilk altı ayına ait tüketim rakamlarını açıkladı. Nüfus yoğunluğundan arındırılmış ve yalnızca hanelerin elektrik tüketimleri dikkate alınarak oluşturulan tabloda, Aksa Fırat Elektrik’in hizmet verdiği 4 il içinde en çok elektrik tüketimi Malatya'da gerçekleşirken, Elazığ en az elektrik kullanan il oldu.

Meskenler ve ticarethaneler için ayrı ayrı çıkartılan verilere göre, Malatya’nın mesken aboneleri aylık ortalama 91,90 TL’lik tüketim yaparken, Elazığ bu iller arasında elektriği en az kullanan il olarak ayda ortalama 80,65 TL’lik kullanım gerçekleştirdi. Bu tutar Bingöl’de 89,95 TL ve Tunceli’de 86,70 TL olarak gerçekleşti. Elazığ meskendeki en düşük kullanıma karşı ticarethanede en yüksek kullanımla dikkat çekti. 

İKİNCİ ÇEYREKTE ELEKTRİK TÜKETİMİ AZALDI

Aksa Fırat Elektrik’in 2019 yılının ilk çeyreğinde açıkladığı tüketim rakamlarıyla, ikinci çeyreğinde açıkladığı tüketim rakamlarına bakıldığında, ikinci çeyrekte elektrik tüketiminde azalma olduğu gözlemlendi. Ocak, Şubat ve Mart aylarında Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli’de yaklaşık 469 milyon 300 bin kwh elektrik tüketimi gerçekleşirken; Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında yaklaşık 457 milyon 200 bin kwh elektrik tüketildiği görüldü.

İLK YARIDA 32 BİN 60 YENİ ABONELİK SÖZLEŞMESİ

2019 yılının ilk yarısında Malatya’da 14 bin 576 yeni aboneyle sözleşme imzalayan Aksa Fırat Elektrik; Elazığ’da 10 bin 723, Bingöl’de 5 bin 222, Tunceli’de ise bin 539 yeni aboneye hizmet vermeye başladı.

594 YABANCI UYRUKLU ABONE

2019’un ilk altı ayında 594 yabancı uyruklu aboneye de hizmet vermeye başladığını açıklayan Aksa Fırat Elektrik, 413 yabancı aboneyle Malatya’nın bu alanda listenin başında geldiğini belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler