1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aksa Mitsubishi ortaklığıyla yüksek teknolojili jeneratör üretecek

Aksa Mitsubishi ortaklığıyla yüksek teknolojili jeneratör üretecek

Aksa Jeneratör, Japon sanayi devi Mitsubishi motorları kullanarak jeneratör üretimi yapacak ve yılda 100 milyon USD’lik ek iş hacmi yaratacak. 

Aksa Mitsubishi ortaklığıyla yüksek teknolojili jeneratör üretecek

Enerji Günlüğü - Aksa Jeneratör, Japon sanayi devi Mitsubishi motorları kullanarak jeneratör üretimi yapacak ve yılda 100 milyon USD’lik ek iş hacmi yaratacak. 

Aksa Jeneratör, Japon sanayi devi Mitsubishi ile yüksek teknolojili jeneratör üretmek üzere Asya Pasifik merkezli ortak bir şirket kurdu. Yenilikçi çözümler geliştirerek yüksek teknolojik ürünler sunacak şirketin kurulmasına ilişkin anlaşma, Japonya’nın en büyük motor üreticisi Mitsubishi Heavy Industries (MHI) ve Aksa Jeneratör arasında imzalandı. Yeni kurulan şirket Mitsubishi motorları kullanarak jeneratör üretimi yapacak ve yılda 100 milyon USD’lik ek iş hacmi yaratacak. 

TEKNOLOJİK GELİŞMELER DAHA SIKI TAKİP EDİLMELİ

Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker, sektördeki gelişmeleri takip eden değil, yön veren bir marka haline geldiklerini söyledi. Mitsubishi Heavy Industries ile ortaklıklarının dünya pazarında yakaladıkları büyüme ivmesini daha da ileri seviyeye taşıyacağını belirten Peker şöyle devam etti: “Günlük yaşantımızda ve çalışma ortamımızda enerji gereksiniminde sürekliliğinin sağlanması için jeneratör seçimi ve kullanımı giderek daha fazla önem kazanıyor. Bu ihtiyacı en iyi şekilde karşılayabilmek için dünya çapındaki teknolojik gelişmelerin daha sıkı takip edilmesi gerekmektedir. Biz Aksa Jeneratör olarak teknolojimizi daima güncelledik, inovasyona önem verdik ve en önemlisi hizmet verdiğimiz sektörlerin değişen ihtiyaçlarıyla uyumlu yönde bu gelişmeleri sağladık. Mitsubishi ile birlikteliğimizi de bu doğrultuda ele alıyoruz. Türkiye’nin dünya çapında jeneratör markası Aksa, bu ortaklık ile dünya jeneratör sektöründe daha üst sıralara gelecek ve Türk mühendisliğinin ve Türk sanayisinin üretim gücü global arenada daha da sağlam bir konuma taşınacaktır.” 

HEDEF İLK ÜÇ ÜRETİCİDEN BİRİ OLMAK

Aksa Jeneratör’ün 2025 yılına kadar dünyada en büyük ilk üç üretici firmadan biri olma hedefiyle çalıştığını belirten Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker, büyüme stratejileri hakkında da bilgi verdi. Peker “Aksa Jeneratör olarak büyüme stratejisinin bir parçası olarak Afrika kıtasında birçok ülke, Kuzey - Güney Amerika ülkeleri ve Hindistan’ın yanı sıra Avrupa’daki yatırımlarımızı sürdürerek dünya pazarında ilk üçe girmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda Afrika ve Güney Amerika pazarlarındaki olası fırsatları takip ederek dünya çapındaki satış ağımızı genişleterek gelişimimizi hızlandıracağız. Uzun dönemde Brezilya ve Avustralya pazarlarında da pazar payını artırmayı amaçlıyoruz” dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler