1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aksa, Vanuatu ile pazar sayısını 168'e çıkardı

Aksa, Vanuatu ile pazar sayısını 168'e çıkardı

Aksa Jeneratör, satış yaptığı ülkeler arasına Vanuatu Cumhuriyeti’ni de ekleyerek, aktif olarak yer aldığı pazar sayısını 168’e yükseltti.

Aksa, Vanuatu ile pazar sayısını 168'e çıkardı

Enerji Günlüğü - Aksa Jeneratör, satış yaptığı ülkeler arasına Vanuatu Cumhuriyeti’ni de ekleyerek, aktif olarak yer aldığı pazar sayısını 168’e yükseltti.

Türkiye jeneratör pazarının lideri konumundaki Aksa Jeneratör, ihracat yaptığı ülke sayısını da arttırmaya devam ediyor. Son olarak Okyanusya’daki Vanuatu Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilen 10 MW’lik enerji santrali projesine enerji desteği sağlayan Aksa Jeneratör, satış ağındaki ülke sayısını 168’e çıkardı.

Güney Pasifik Okyanusu'nda bulunan Vanuatu Cumhuriyeti, 83 adaya dağılmış 12 bin 200 kilometrelik küçük bir ülke olmasına karşın 270 bin kişilik nüfusu ve yıllık 300 bine yakın turist sayısıyla enerji ihtiyacı öne çıkan bir ülke konumunda.

AFRİKA’DAN OKYANUSYA’YA HER YERDE AKSA

Dünyanın en büyük üç jeneratör üreticisinden biri unvanına sahip Aksa Jeneratör, Türkiye’nin en büyük 200 sanayi kuruluşu ve ihracatçı firması arasında yer alıyor. Bu yıl kuruluşunun 35. yılını kutlayan Aksa Jeneratör, Afrika’dan Okyanusya’ya tüm sektörlerde, iş ve yaşam alanlarında kesintisiz enerji sağlamaya devam ediyor. Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker, şirketin uzun vadeli hedefleri hakkında bilgi verirken “Dünya çapındaki satış ağımızı genişleterek gelişimi hızlandırma hedefinin bir parçası olarak 168 ülkeye ulaştık. Pazar payımızı geliştirmek adına çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

210 MİLYON DOLARLIK YURT DIŞI GELİRİ

2018 yılında 210 milyon dolarlık yurtdışı geliri elde ettiklerini belirten Peker, dünya çapında birçok enerji santrali, askeri tesis, havalimanı, alışveriş merkezi ve spor tesisi projesinde yer aldıklarını anlattı. Peker şöyle dedi:

“Çin’in en büyük jeneratör ihracatçısıyız ve son yıllarda dünyanın en büyük havalimanı İGA, Gana Kotoka Havalimanı ve Aşkabat Olimpiyat Kompleksi gibi birçok büyük projede yer alarak alanımızda dünyanın en prestijli projelerine çözümler ürettik. Okyanusya’nın son yıllarda öne çıkan ülkelerinden biri olan Vanuatu adasındaki proje ile pazarımızı büyütüyoruz.” 

Önceki ve Sonraki Haberler