1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Aksa Yenilenebilir'den Goldwind'e imza

Aksa Yenilenebilir'den Goldwind'e imza

Aksa Enerji'nin bağlı ortaklığı Aksa Yenilenebilir, Goldwind ile Manisa'da depolamalı rüzgar santrali için türbin tedarik sözleşmesi imzaladı. Türbinlerin tedariği ve kurulumu Goldwind tarafından yapılacak, ilk türbinler Mayıs 2027'de devreye girecek.

Aksa Yenilenebilir'den Goldwind'e imza

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji Üretim A.Ş.'nin yüzde 100 bağlı ortaklığı Aksa Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş., Goldwind International Renewable Energy Limited ve Goldwind Turkey Enerji A.Ş. ile türbin tedarik sözleşmesi imzaladı. Sözleşme, Manisa'da kurulacak depolamalı rüzgar enerjisi santrali projesi kapsamında yapıldı.

Proje 82,16 MWe/88 MWm kurulu güce ve 90,5749 MWh depolama kapasitesine sahip olacak. Santralde kullanılacak tüm rüzgar türbinlerinin tedariği ve kurulumu Goldwind tarafından üstlenilecek.

Manisa depolamalı rüzgar enerjisi santrali projesinin ilk türbinlerinin Mayıs 2027'de devreye alınması planlanıyor.

Aksa Enerji, "Sürdürülebilir Yüksek Büyüme" stratejisi kapsamında üretim portföyünün kaynak çeşitliliğini artırmayı hedefliyor. Şirket, 2030 hedefleri doğrultusunda yenilenebilir enerji yatırımlarını sürdürüyor.