1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Akyurt Kırşehir biyogaz santralinde kapasite arttıracak

Akyurt Kırşehir biyogaz santralinde kapasite arttıracak

Akyurt Elektrik, Kırşehir’de kurmayı planladığı 1,56 MW’lık biyogaz santralinin kapasitesini 9,36 MW’a çıkaracak. 

Akyurt Kırşehir biyogaz santralinde kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Akyurt Elektrik, Kırşehir’de kurmayı planladığı 1,56 MW’lık biyogaz santralinin kapasitesini 9,36 MW’a çıkaracak. 

Akyurt Elektrik San. Ve Tic. A.Ş., Kırşehir İli, Merkez İlçesi, Özbağ Beldesi, Erevik Mahallesi’nde bulunan tapulu arazisinde daha önce 1,56 MW olarak planladığı biyogaz tesisinin kapasitesini 9,36 MW’a çıkarmayı planlıyor. 

62 milyon lira bedelli proje kapsamında ağırlıklı olarak büyükbaş hayvan (besi ve süt ineği) dışkısı kullanılarak işletilecek biyogaz tesisi kurulacak. Ayrıca az da olsa besleme menüsünü zenginleştirmek amacıyla çevrede mevcut tarımsal kaynaklı bitkisel atıklar (Hayvansal yem atıkları, sap, saman, mısır silajı ve tarım arazilerinde kalan bitki dokusu atıkları), tavuk dışkısı kullanılacak.

Biyogaz Tesisi’ne gelecek olan günlük 1.642 ton organik içerikli atıkların anaerobik ortamda, biyolojik olarak parçalanması sağlanacak. Organik içerikli atıkların biyolojik olarak parçalanması esnasında açığa çıkacak olan biyogaz ise kojenerasyon ünitesinde elektrik ve ısı enerjisi üretimi için kullanılacak. Üretilen elektrik, orta gerilim hattına verilerek enterkonnekte ağa ulaştırılacak. 

Proje kapsamında ayrıca, 300 ton/gün organomineral gübre üretim kapasiteli katı gübre üretim tesisi yer alacak.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler