1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Kırşehir’de hayvansal ve bitkisel atıklardan elektrik üretilecek

Kırşehir’de hayvansal ve bitkisel atıklardan elektrik üretilecek

Akyurt Elektrik Kırşehir’de kuracağı 1,56 MW’lık biyogaz tesisinde hayvan dışkısı ve bitkisel atıklardan elektrik üretecek.

Kırşehir’de hayvansal ve bitkisel atıklardan elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - Akyurt Elektrik Kırşehir’de kuracağı 1,56 MW’lık biyogaz tesisinde hayvan dışkısı ve bitkisel atıklardan elektrik üretecek.

Akyurt Elektrik San. ve Tic. A.Ş. Kırşehir İli, Merkez İlçesi, Özbağ Beldesi, Erevik Mahallesi’nde bulunan kendi tapulu arazisi üzerinde, 1,56 MW kapasiteli Biyogaz Enerji Santrali ve Gübre Tesisi kurmayı planlıyor. 

33 milyon lirayı aşan bir bedelle hayata geçirilmesi öngörülen projede bölgedeki atıkların nihai bertarafı sağlanırken, ayrıca geri dönüştürülebilir enerji kaynağı olan biyogazdan enerji üretilecek. Ağırlıklı büyükbaş hayvan dışkılarının ve yukarıda belirtilen diğer organik atıkların anaerobik çürütülmesi sonucunda biyogaz elde edilecek. Elde edilen biyogaz kojenerasyon tesisinde ısı ve elektrik enerjisine dönüştürülecek. Isı tesisin iç tüketiminde kullanılacak. 

TESİSTE GÜNDE 95 TON ATIK İŞLENECEK

Tesiste her gün toplam 95 ton atık ve 3 ton geri çevrim suyu işlenecek ve günde ortalama 24 saat çalışarak elektrik enerjisi üretilecek. Üretilen elektriğin tamamı enterkonnekte şebekeye verilecek. Tesis yan çıktılar olarak fermente katı ve sıvı ürün ile birlikte atık ısı da üretecek. Bu atık ısı ihtiyaca göre sıcak su veya buhar olarak kullanılabilecek. 

Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler