1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Almanya ABD’nin petrol için askeri yardım talebine red

Almanya ABD’nin petrol için askeri yardım talebine red

Almanya, ABD’nin Hürmüz Boğazı'ndaki petrol tankerlerini koruma amacıyla uluslararası bir askeri koalisyon için istediği yardım talebini reddetti.

Almanya ABD’nin petrol için askeri yardım talebine red

Enerji Günlüğü - Almanya, ABD’nin Hürmüz Boğazı'ndaki petrol tankerlerini koruma amacıyla uluslararası bir askeri koalisyon için istediği yardım talebini reddetti.

Almanya, ABD’nin İran ile yaşadığı gerilim nedeniyle Hürmüz Boğazı'ndaki petrol tankerlerini koruma amacıyla uluslararası bir askeri koalisyon için istediği yardım talebine "hayır" yanıtını verdi. Almanya Başbakan Yardımcısı Olaf Scholz, Alman medyasına yaptığı açıklamada ABD'nin, Hürmüz Boğazı'ndaki petrol tankerlerini koruma amacıyla uluslararası bir askeri koalisyon için Almanya'dan resmen destek istediğini, Federal hükümetin Hürmüz Boğazı'nda ABD öncülüğünde oluşturulmak istenen koalisyon gücüne katılmayacağını söyledi. 

Alman medyasında yer alan bir haberde ise Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın geçtiğimiz Çarşamba günü, Dışişleri Komitesi'nin özel bir toplantısında Federal hükümetin ABD'nin talebini reddetme düşüncesini netleştirdiğini bildirdi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler