1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Almanya bir nükleer reaktörünü daha kapatıyor

Almanya bir nükleer reaktörünü daha kapatıyor

Almanya, 35 yıldır hizmette olan ve Baden-Württemberg Eyaleti’nin elektrik ihtiyacının yüzde 6’sını karşılayan Philippsburg NGS’nin ikinci reaktörünü kapatma çalışmalarına başladı.

Almanya bir nükleer reaktörünü daha kapatıyor

Enerji Günlüğü - Almanya, 35 yıldır hizmette olan ve Baden-Württemberg Eyaleti’nin elektrik ihtiyacının yüzde 6’sını karşılayan Philippsburg NGS’nin ikinci reaktörünü kapatma çalışmalarına başladı.

Fukushima’daki felaketin yarattığı nükleer kriz sonrası, 2022 yılına kadar ülkedeki 17 nükleer santralini devre dışı bırakma sözü veren Almanya, eski bir nükleer reaktörünü daha kapatıyor. Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletindeki eski nükleer santrallerden Philippsburg’un 1392 MW kapasiteli basınçlı su reaktörünün devre dışı bırakma çalışmaları başlatıldı. 2011 yılında Philippsburg’un birinci reaktörü kapatılmıştı.

35 yıldır hizmette olan ve EnBW Kernkraft GmbH tarafından işletilen Philippsburg santrali Baden-Württemberg Eyaleti’nin yüzde 6’lık enerji ihtiyacını karşılıyordu. Bölgedeki ikinci santral olan Neckarwestheim 2’nin ise aşamalı olarak 2022’ye kadar kapatılması bekleniyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler