1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Almanya - Hollanda elektrik sevkiyatı artışında erteleme

Almanya - Hollanda elektrik sevkiyatı artışında erteleme

Almanya ve Hollanda arasındaki 850 MW'lık elektrik iletim kapasitesini genişletme projesi gelecek yıla ertelendi.

Almanya - Hollanda elektrik sevkiyatı artışında erteleme

Enerji Günlüğü - Almanya ve Hollanda arasındaki 850 MW'lık elektrik iletim kapasitesini genişletme projesi gelecek yıla ertelendi.

Almanya ve Hollanda arasındaki elektrik enterkonnekte bağlantısı genişletme projesinde erteleme yaşandı. Daha önce bu yılın sonuna kadar tamamlanacağı açıklanan projenin 2021 yılının ilk veya ikinci çeyreğinde tamamlanacağı açıklandı. 

Proje üzerinde 2013 yılından bu yana çalışmalar yürüten Hollanda ve Almanya'da hizmet veren elektrik iletim operatörü TenneT TSO GmBH (TenneT) tarafından yapılan açıklamada, elektrik iletim hattının Almanya kısmının tamamlandığı ancak Hollanda kısmında iki yeni 380kV iletim hattının izinlerinde yaşanan bazı gecikmeler nedeniyle erteleme yaşanacağı kaydedildi. 

Hollanda'daki Doettichem ile Almanya'daki Wesel kentleri arasındaki 750MW ara bağlantısının 2018'in sonlarında devreye girmesinden bu yana Almanya ve Hollanda arasındaki toplam sınır ötesi kullanılabilir iletim kapasitesi şu anda 4,5GW civarında.

HOLLANDA NET ELEKTRİK İHRACATÇISI OLDU

Entso-e verilerine göre Hollanda, bu yıl Almanya’ya ortalama 366 MW'lık elektrik sevkiyatıyla elektrik ihracatçısı oldu. Geçen yıl Almanya Hollanda’ya ortalama 448MW gün öncesi ticari elektrik sevkiyatı yapmıştı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler