1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Almanya teşvik paketi enerji yatırımlarını tetikleyecek 

Almanya teşvik paketi enerji yatırımlarını tetikleyecek 

Alman hükümetinin ekonomik teşvik paketinin 2030’a kadar 320 milyar euro değerinde bir enerji yatırımını tetikleyebileceği kaydedildi. 

Almanya teşvik paketi enerji yatırımlarını tetikleyecek 

Enerji Günlüğü - Alman hükümetinin ekonomik teşvik paketinin 2030’a kadar 320 milyar euro değerinde bir enerji yatırımını tetikleyebileceği kaydedildi. 

Almanya Enerji ve Su Endüstrileri Birliği (BDEW) tarafından yapılan açıklamada, Alman hükümetinin ekonomik teşvik paketinin 2030 yılına kadar enerji üretimi, dağıtımı, şarj istasyonları ve hidrojen alanında 320 milyar euro değerinde bir enerji yatırımını tetikleyebileceğini kaydetti. 

BDEW, enerji sektörünün yapacağı bu yatırımların 271 bin civarında bir istihdamın yaratılmasına ve sürdürülmesine yardım edeceğini de belirtti.

BDEW ayrıca Alman enerji sektörünün, enerji tüketiminde verginin 1 Ocak 2021 itibariyle Avrupa Birliği minimum düzeyine çekilmesini talep ettiğini de ifade etti.

Almanya'da hükümet, pandemiden etkilenen ekonominin canlanması için 130 milyar euroluk yeni bir teşvik paketi üzerinde bu ayın başında anlaşmıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler