1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Alman hükümeti ulusal hidrojen stratejisini onayladı

Alman hükümeti ulusal hidrojen stratejisini onayladı

Almanya, elektrik ihtiyacının yüzde 10’unu hidrojenden karşılamak üzere 2040 yılına kadar 10 bin MW temiz hidrojen üretim kapasitesi kurulumu için 9 milyar euro yatırım yapacak.

Alman hükümeti ulusal hidrojen stratejisini onayladı

Enerji Günlüğü - Almanya, elektrik ihtiyacının yüzde 10’unu hidrojenden karşılamak üzere 2040 yılına kadar 10 bin MW temiz hidrojen üretim kapasitesi kurulumu için 9 milyar euro yatırım yapacak.

Almanya’da kabine, ekonomiyi karbondan arındırmaya ve önümüzdeki yıllarda kömür ve nükleer enerjinin devre dışı bırakılması ile birlikte karbondioksit salımının azaltılması için oluşturulan hidrojen stratejisine onay verdi. Bu kapsamda hükümet, hidrojen üretimini ve kullanımını teşvik etmek için gelişmekte olan ülkelerdeki projelere yönelik 2 milyar euro da dahil olmak üzere 9 milyar euro (10.2 milyar $) yatırım yapmayı planlıyor.

Alman hükümeti, ülke ekonomisini canlandırmak ve temiz enerji dönüşümünü desteklemek amacıyla hazırladığı 130 milyon euro değerindeki teşvik paketi kapsamındaki hidrojen stratejisi ile 2030 yılına kadar 5 bin megawatt ve 2040'a kadar da bir 5 bin megawatt daha temiz hidrojen üretim kapasitesi oluşturulmasını hedefliyor. Hükümetin geçen hafta açıkladığı ekonomik teşvik paketinde hidrojenden yenilenebilir enerji için 8 milyar euro destek de yer alıyor. Bu ise iklimle ilgili harcamalar için tahsis edilen 40 milyar euro tutarının bir parçası.

Teşvik paketinde Almanya'yı dünyanın en gelişmiş hidrojen teknolojisi tedarikçisi haline getirmenin hedeflendiği ve hidrojenin yaygınlaşması için 9 milyar euroluk finansal destek ihtiyacı olduğu kaydedilmişti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler