1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya ve Hindistan LNG konusunda diplomatik mücadele veriyor

Almanya ve Hindistan LNG konusunda diplomatik mücadele veriyor

Almanya ve Hindistan arasında yaşanan LNG konusundaki ticari tartışma, diplomatik mücadeleye dönüşüyor.

Almanya ve Hindistan LNG konusunda diplomatik mücadele veriyor

Enerji Günlüğü - Almanya’nın, Hindistan’a LNG tedarikinde kesintiye gitmesinin ardından anlaşmazlığı çözmek için diplomatların göreve çağırıldığı bildirildi.

Almanya'nın Securing Energy for Europe GmbH (SEFE) şirketinin, Hindistan menşeili GAIL Limited Şirketi’ne gaz tedariki, Moskova'nın gruba uyguladığı yaptırımların Rusya'dan kargo tedarikini imkansız hale getirmesinin ardından Mayıs ayından bu yana kesintiye uğradı. Çıkan anlaşmazlığa çözüm bulmak için iki ülke diplomatları göreve çağrıldı.

SEFE'nin Singapur'daki birimi, Eylül ayında GAIL ile yaptığı uzun vadeli LNG sözleşmesini yerine getiremeyeceğini söylemişti. Eski bir Gazprom şirketi olan ve şu anda Alman hükümetinin kontrolü altında bulunan SEFE, sözleşmeye bağlı sevkiyatın değerinin yüzde 20'sine tekabül eden bir ceza ücreti ödüyor. Ödenen ceza ücreti de Avrupa'daki mevcut spot gaz fiyatlarının değerinin çok altında kalıyor.

“TEDARİKİN DURDURULMASI HEM SEFE’Yİ HEM GAIL’İ ETKİLİYOR”

SEFE Sözcüsü konuya ilişkin "Rusya'nın; SEFE, SM&T ve SM&T Singapur da dahil olmak üzere iştiraklerine yönelik yaptırımlarının bir sonucu olarak hem SEFE grubu hem de GAIL, tedarikin durdurulmasından etkilenmektedir" diye konuştu.

GAIL şirketi, Almanya ekonomi ve dışişleri bakanlıkları ile Hindistan Dışişleri Bakanlığı sözcülerinin konuya ilişkin açılama yapmayı reddettiği bildirildi. Sözcüler, diplomatik bir çözüm bulmanın amaçlandığını, buna karşılık SEFE ve GAIL arasında tahkim öncesi görüşmelerin de yapıldığını aktardı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler