1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya iki yüzer LNG santrali kuruyor

Almanya iki yüzer LNG santrali kuruyor

Almanya iki yüzer sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) santrali inşa edecek. Bunun için Alman enerji şirketleri Uniper , RWE ve VNG ile gaz tedarik anlaşması imzalandı.

Almanya iki yüzer LNG santrali kuruyor

Enerji Günlüğü - Rusya’ya doğal gaz bağımlılığını azaltıp arz güvenliğini sağlamayı amaçlayan Almanya, iki yeni yüzer depolama ve yeniden gazlaştırma ünitesi (FSRU) kuracak.

Rusya’dan enerji ithalatını sınırlandırma çalışmalarını sürdüren Almanya, enerji arz güvenliği için iki yüzer sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) santrali inşa ediyor. Almanya hükümeti enerji şirketleri ile iki yeni yüzer depolama ve yeniden gazlaştırma ünitesi (FSRU) aracılığıyla sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithal etmek ve ekonomiyi felç eden arz sıkışıklığını hafifletmek için bir anlaşma yaptı. Buna göre Alman gaz ithalatçıları Uniper, RWE ve EnBW şirketlerinden VNG, Mart 2024'e kadar iki yüzer depolama ve yeniden gazlaştırma ünitesi aracılığıyla LNG tedarik edecek.

YILDA 12,5 MİLYAR M3 GAZ TEDARİK EDİLECEK

Almanya’nın Brunsduetttel ve Wilhelmshaven şehirlerinde kurulacak yüzer LNG terminallerinden LNG tedarikinin 2024 yılının Mart ayında başlaması bekleniyor. İki FSRU ile Almanya 2021 yılı doğal gaz tüketiminin %13’ü kadar (12,5 milyar m3) gaz tedarik edecek.

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, imzalanan mutabakat zaptının kendilerini Rusya’nın şantajına daha az açık hale getireceğini söyledi. Habeck, “Önce LNG altyapısını kurmamız, sonrasında tedarike odaklanmamız gerekli” açıklamasında bulundu.

“KATAR İLE GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR”

Habeck ayrıca Katar ile LNG alımı için görüşmelerin devam ettiğini de kaydederek, “Eğer Katar LNG için en iyi teklifi vermez ise şirketler oradan LNG almayacak” ifadesini kullandı.

Almanya, Rusya’nın gaz devi Gazprom’un teknik sorunları gerekçe göstererek haziran ortasında Kuzey Akım-1 boru hattındaki arzı kısmasından bu yana yaklaşan krizden endişe duyuyordu. Rus gazının Avrupa’ya ulaştırılması için kullanılan ana hat halihazırda sadece yüzde 20 kapasiteyle çalışıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler