1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya FSRU gemisi kiraladı

Almanya FSRU gemisi kiraladı

Almanya hükümeti, 2023'ün ilk çeyreğinden itibaren Excelerate’den Excelsior FSRU’yu kiralamak için 5 yıllık bir sözleşme imzaladı. 

Almanya FSRU gemisi kiraladı

Enerji Günlüğü - Almanya, enerji çeşitliliğini ve güvenliğini sağlamak amacıyla ABDli Excelerate’in FSRU gemisini beş yıllığına kiralıyor. 

Federal Almanya Cumhuriyeti Hükümeti (BMWK), ülkenin yenilenebilir enerjiye geçişini desteklerken Almanya'ya tedarik çeşitliliği sağlamak ve enerji güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak için ABDli LNG şirketi Excelerate Energy Inc. ile yüzer depolama ve yeniden gazlaştırma birimi (FSRU) Excelsior'u kiralamak için Berlin'de beş yıllık bir sözleşme imzaladı. 

Anlaşmaya göre, FSRU Excelsior, 2023'ün ilk çeyreğinde kiralanmaya başlayacak. Federal Almanya Cumhuriyeti, gemiyi Wilhelmshaven Limanı'na yerleştirmeyi planlıyor. 138.000 m3 LNG depolama kapasitesine ve yılda 5 milyar metreküp dağıtım kapasitesine sahip olan Excelsior, Almanya'ya gönderilmeden önce planlı bakımdan geçecek. Excelsior FSRU, İsrail’de faaliyet gösteriyordu.

Almanya Federal Ekonomik İşler ve İklim Eylemi Bakanlığı (BMWK) daha önce, Tree Energy Solutions, E.ON ve Engie'yi içeren bir konsorsiyumun bir Excelerate gemisi kullanarak Almanya'nın beşinci FSRU ithalat terminalini ortaklaşa geliştirip uygulayacağını duyurmuştu. FSRU, TES'in Wilhelmshaven'daki yeşil hidrojen terminalinin gelişimini hızlandıracak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler