1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya yeni yüzer LNG terminalleri kiraladı

Almanya yeni yüzer LNG terminalleri kiraladı

Almanya, doğal gaz arz güvenliğini Rusya’dan bağımsız olarak sağlamak amacıyla üç adet FSRU kiraladı. 

Almanya yeni yüzer LNG terminalleri kiraladı

Enerji Günlüğü - Almanya, Rusya'ya olan bağımlılığını azaltmak için üç adet Yüzer Depolama ve Yeniden Gazlaştırma Ünitesi (FSRU) kiraladı.

DPA’nın haberine göre, doğal gazda Rusya'ya olan bağımlılığını azaltmak isteyen Almanya, LNG ithalatını artırabilmek için 3 Yüzer Depolama ve Yeniden Gazlaştırma Ünitesi (FSRU) kiralamak üzere sözleşmeler imzaladı. Almanya bu üç FSRU dışında yeni bir FSRU kiralamayı da değerlendiriyor. 

Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı geçen ay, kamu hizmetleri şirketleri RWE ve Uniper aracılığıyla üç adet Yüzer Depolama ve Yeniden Gazlaştırma Ünitesi (FSRU) temin ettiğini ve müzakerelerin son aşamalarda olduğunu açıklamıştı. 

 Almanya Maliye Bakanlığı, gelecek 10 yılda 4 LNG terminali için 3 milyar euro harcayacak.  Terminaller 2022-2023 kışında faaliyete geçebilecekler. 

ALMANLARA ENERJİ TASARRUFU ÇAĞRISI

Öte yandan Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Almanya'nın fosil yakıtlarda Rusya'dan bağımsızlığını elde edebilmesi için Almanların enerji tasarrufuna başlaması gerektiğini söyledi.  Habeck, vatandaşların enerji tüketimlerini azaltmaları halinde Almanya'nın enerjide Rusya'ya bağımlılığının azalacağını belirtti.  Habeck, "Araç kullanmadığınız her kilometre Rusya'dan enerji tedarikinden uzaklaşmayı kolaylaştıracak ve iklimi de koruyacak" ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler