1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya’da Lubmin yüzer LNG terminali hizmette

Almanya’da Lubmin yüzer LNG terminali hizmette

Almanya’da 5 milyar metreküp gazlaştırma kapasitesine sahip ikinci yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi (FSRU) tabanlı LNG terminali hizmete başladı.

Almanya’da Lubmin yüzer LNG terminali hizmette

Enerji Günlüğü - Almanya'nın ilk özel yüzer sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) terminali Lubmin, ticari operasyonlarına resmi olarak başladı. 

Almanya, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ardından enerji arz güvenliğini sağlamak amacıyla sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) terminalleri kurulumlarına hız verdi. Uniper ve ortaklarının Wilhelmshaven'da Almanya'nın ilk FSRU tabanlı LNG tesisini devreye almasının ardından bir ikincisi de 14 Ocak 2023 tarihinde devreye alındı. Almanya’nın Baltık Denizi kıyısındaki Lubmin bölgesinde ilk özel sektör tarafından finanse edilen Lubmin yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi (FSRU) hizmete açıldı. Deutsche ReGas tarafından işletilen Lubmin tesisi, Almanya'daki operasyonel durumdaki ikinci FSRU tabanlı terminal olma özelliğini taşıyor.

Almanya'nın Rusya'dan tedarik eksikliğinden kaynaklanan gaz arzındaki boşluğu kapatmaya yardımcı olacak Lubmin yüzer LNG terminali, yıllık 5 milyar metreküp sıvılaştırılmış doğal gazı gaz haline dönüştürme kapasitesine sahip. Bu da Almanya’nın doğal gaz talebinin yaklaşık yüzde 5'ine karşılık geliyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler