1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya’ya Ortadoğu’dan ilk LNG sevkiyatı gerçekleştirildi

Almanya’ya Ortadoğu’dan ilk LNG sevkiyatı gerçekleştirildi

Orta Doğu'dan Almanya’ya ilk LNG sevkiyatı gerçekleştirildi. Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketi (ADNOC), Alman şirket RWE’ye ilk LNG kargosunu teslim etti.

Almanya’ya Ortadoğu’dan ilk LNG sevkiyatı gerçekleştirildi

Enerji Günlüğü - Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketi (ADNOC), Orta Doğu'daki ilk sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) kargosunu Abu Dabi'den Almanya'ya teslim etti.

Almanya’da Yüzer LNG terminalinin Ocak ortasında gelmesinin ardından, Orta Doğu'dan ilk LNG sevkiyatı gerçekleştirildi. Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketi (ADNOC), Orta Doğu'daki ilk sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) kargosunu Abu Dabi'den Almanya'ya teslim ettiğini açıkladı. Açıklamaya göre, Abu Dabi'deki Das Island'da ADNOC Gas tarafından üretilen yaklaşık 137.000 metreküp LNG, Almanya Brunsbuttel'deki Elbehafen yüzer LNG terminaline ulaştı. 

LNG kargosu, bir yıl boyunca yaklaşık çeyrek milyon Alman evine yetecek kadar, yaklaşık 900 milyon kilovat-saat elektrik üretebilecek. 

ADNOC CEO’su Ahmed Alebri konuya ilişkin yaptığı açıklamada, küresel enerji talebinin arttığını belirterek, “İki ulus arasındaki güçlü ekonomik, enerji güvenliği ve iklim eylemi bağları geliştirilirken ADNOC Gas, bu önemli geçiş yakıtının ortağımız RWE ve Alman endüstrisine daha fazla sevkiyatını sağlamaya hazır” dedi. 

ADNOC ve RWE geçen yıl Eylül ayında BAE-Almanya Enerji Güvenliği ve Endüstri Hızlandırıcısı (ESIA) anlaşmasını imzalamışlardı. Anlaşmanın bir parçası olarak ADNOC, RWE ile 2023'te yalnızca Alman müşterilere ayrılan ek kargolarla bir LNG tedarik anlaşması imzaladı.

 

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler