1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BAE, Alman RWE’ye LNG sağlayacak

BAE, Alman RWE’ye LNG sağlayacak

Alman şirket RWE ve Birleşik Arap Emirlikleri LNG tedarik sözleşmesi imzaladı. Anlaşmaya göre BAE, RWE’ye 137 bin metreküp LNG sağlayacak.

BAE, Alman RWE’ye LNG sağlayacak

Enerji Günlüğü - Alman enerji şirketi RWE, Birleşik Arap Emirlikleri’nden 137 bin metreküp sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) alacak.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) hafta sonu gerçekleştirdiği ziyarette, Alman enerji şirketi RWE, BAE'den LNG alımı için sözleşme imzaladı.  Başbakan Scholz'un memnuniyetle karşıladığını duyurduğu anlaşmaya göre RWE, BAE'den 137 bin metreküp LNG alacak. RWE ile BAE arasında 2023 yılında daha fazla LNG alımı konusunda bir mutabakat zaptı da imzalandı.  

Anlaşmaya göre 137 bin metreküp LNG, Almanya'nın Hamburg kenti yakınlarındaki Brunsbüttel LNG tesisine Aralık ayında teslim edilecek. DPA'nın verdiği bilgiye göre BAE'den gelecek ilk LNG 0,95 milyar kilowatt saat elektrik üretimi için yeterli olacak. 

Kuzey Akım 1'den Rusya'nın Ukrayna'yı işgali öncesinde Almanya'ya günde 1,75 milyar kilowatt saat elektrik üretimi için yeterli gaz geliyordu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler