1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya’dan Almanya’ya bir gaz kısıntısı daha

Rusya’dan Almanya’ya bir gaz kısıntısı daha

Kuzey Akım 1 Doğal Gaz Boru Hattı’nda bir motoru daha durduran Gazprom, hattan gaz akışını %20 kapasiteye indirecek.

Rusya’dan Almanya’ya bir gaz kısıntısı daha

Enerji Günlüğü - Rusya, 27 Temmuz'dan itibaren 160 milyon metreküp gaz taşıma kapasiteli Kuzey Akım 1'den gaz akışını 33 milyon metreküp seviyesine indirecek. 

Rus kamu doğal gaz devi Gazprom'un yaptığı açıklamaya göre, Rusya'nın Portovaya pompa istasyonunda bir türbinin bakım için devre dışı bırakılmasına bağlı olarak 27 Temmuz günü Türkiye saati ile 07.00'dan itibaren Kuzey Akım 1'den gaz akışı 33 milyon metreküpe inecek. Kuzey Akım 1'in günlük gaz taşıma kapasitesi 160 milyon metreküp.

ALMANYA KARARA TEPKİ GÖSTERDİ

Almanya, Gazprom'un Kuzey Akım 1'den gaz akışını azaltma kararına tepki gösterdi. Almanya Ekonomi Bakanlığı Sözcüsü yaptığı açıklamada, Kuzey Akım 1'den gaz akışının azalması için hiçbir teknik neden bulunmadığını savundu.  Sözcü, "Gazprom'un bildirimini aldık. Bizim elimizdeki bilgilere göre gaz teslimatlarının azalması için teknik bir neden yok" dedi. 

ACİL DURUM PLANINDA ÜÇÜNCÜ AŞAMAYA GEÇİLMEYECEK

Almanya Ekonomi Bakanlığı sözcüsü, Gazprom'un Kuzey Akım 1'den doğal gaz akışını kapasitenin yüzde 20'si seviyesine indirecek olmasının Almanya'da doğal gaz acil durum eylem planının üçüncü aşamasına geçilmesini tetikleyeceği iddialarını da yalanladı. 

Alman teknoloji şirketi Siemens de bir açıklama yaparak, Kuzey Akım 1'in Kanada'da tamir edilerek geri gönderilen türbini konusunda Gazprom'un istediği tüm formların teslim edildiğini duyurdu.  

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler