1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya gaz stoklarının yüzde 77’si dolu

Almanya gaz stoklarının yüzde 77’si dolu

BNetzA Başkanı Klaus Mueller, Almanya’nın doğal gaz stoklarının Rusya'nın doğal gaz akışını kesmesi durumunda 2 ila 2,5 ay yetebileceği uyarısında bulundu.

Almanya gaz stoklarının yüzde 77’si dolu

Enerji Günlüğü - Almanya Federal Ağ Ajansı Başkanı Klaus Mueller, ülkedeki doğal gaz stoklarının %77'sinin dolu olduğunu ve 1 Kasım için yüzde 95 olan doluluk oranının yakalanmasının zor olduğunu açıkladı.

Almanya'nın enerji piyasası düzenleyici kurumu (Bundesnetzagentur-BNetzA) Başkanı Klaus Mueller, Alman hükümetinin doğal gaz depolarında doluluk oranı için verdiği Kasım ayı hedefini yakalayamamasının büyük olasılık olduğunu söyledi.  Mueller yaptığı açıklamada, "Doğal gaz depoları doluluk oranına ilişkin bir sonraki hedefe ilk hedef kadar kolay ulaşmamızı beklemiyorum. 1 Ekim'e kadar yüzde 85 hedefine ulaşmak imkansız değil, ancak çok iddialı. Tüm senaryolarımızda 1 Kasım için yüzde 95 olan doluluk oranının kaçırılacağını görüyoruz" diye konuştu. 

Mueller, ülkenin gaz depolarındaki doluluk oranının %77’ye ulaşıldığını da kaydetti. Almanya, 1 Eylül'de ulaşmayı hedeflediği doğal gaz depoları yüzde 75 doluluk oranına hafta sonu ulaşmıştı. Mueller, Rusya’nın doğal gaz akışını kesmesi durumunda Almanya’nın gaz stoklarının 2 ila 2,5 ay yetebileceğine de dikkat çekti.

Mueller açıklamasında ayrıca, Almanya'nın doğal gaz depolarını doldurması ihtiyacının sadece bu yılın konusu olmadığını, en azından gelecek kış da depoların doldurulmasının gerekeceğini ve bunun daha zorlu olacağını da vurguladı.  

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler