1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Almanya’daki Opel fabrikası EV’ler için batarya tesisine dönüşecek 

Almanya’daki Opel fabrikası EV’ler için batarya tesisine dönüşecek 

Fransız PSA/Saft konsorsuyumu Opel'in Almanya'daki otomobil fabrikasını bir batarya hücresi üretim tesisine dönüştürmeyi planlıyor.

Almanya’daki Opel fabrikası EV’ler için batarya tesisine dönüşecek 

Enerji Günlüğü - Fransız PSA/Saft konsorsuyumu Opel'in Almanya'daki otomobil fabrikasını bir batarya hücresi üretim tesisine dönüştürmeyi planlıyor.

Fransız PSA Grubu Amerikan General Motors'tan 1.3 milyar euro’ya bünyesine kattığı Opel’in Almanya'nın Kaiserslautern kentindeki otomobil fabrikasını Fransız batarya üreticisi Saft ile birlikte bir batarya hücresi üretim tesisine dönüştürecek.

ALMANYA VE FRANSA’DAN DESTEK PLANI

Avrupalı araç üreticilerinin elektrikli araçlarda Asyalı tedarikçilere bağımlılıklarını azaltılmasını ve içten yanmalı motorlardan elektrikli motorlara geçişte istihdamın korunması için Fransa ve Almanya, oluşturulan konsorsiyuma 1,7 milyar euro destek vermeyi planlıyorlar.

AB’DEN DESTEK ONAYI TALEP EDİLDİ

Alman hükümetinden bir yetkili, Fransa ve Almanya'nın AB Komisyonu'na başvurarak içinde PSA/Saft konsorsuyumu’ndan elektrikli araçlar için batarya üretiminde bu devlet desteklerinin sağlanması için onay istediklerini kaydetti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler