1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Alpu’daki kömür sahası ihalesi iptal edildi

Alpu’daki kömür sahası ihalesi iptal edildi

Daha önce defalarca ertelenen Eskişehir Alpu’daki termik santral amaçlı kömür rezerv alanı işletme hakkı ihalesi iptal edildi. 

Alpu’daki kömür sahası ihalesi iptal edildi

Enerji Günlüğü – Daha önce defalarca ertelenen Eskişehir Alpu’daki termik santral amaçlı kömür rezerv alanı işletme hakkı ihalesi iptal edildi. 

EÜAŞ’a ait Alpu kömür rezerv alanı ihalesi iptal edildi. Eskişehir’in Alpu ilçesinde kömüre dayalı elektrik üretim tesisi kurulması için işletme hakkı verilecek olan sahanın ihale başvuru süresi son olarak 27 Haziran 2019’a, ondan önce de 7 Şubat 2019 tarihine ertelenmişti.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Enerji Üretim Alanı’nda kömüre dayalı elektrik üretim tesisi kurulması amacıyla; Eskişehir ili Alpu ilçesi sınırlarında bulunan ve Elektrik üretim AŞ’ye ait olan ER3360209, S:85839 nolu ruhsat sahası içerisindeki Kömür Rezerv Alanı’nın “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemiyle özelleştirilmesi amacıyla ihale edilecekti. Ancak son ertelenen tarihte ihale yapılmadı ve yeni bir ihale tarihi de belirlenmedi. İhalenin iptali çevreciler tarafından sevinçle karşılandı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler