1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Anadolu’nun en etkili 50 iş insanından yedisi enerjici

Anadolu’nun en etkili 50 iş insanından yedisi enerjici

Bereket Enerji YK Başkanı Ceyhan Saldanlı, Sanko Enerji YK Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ve Yırcalı Holding YK Başkanı Rona Yırcalı Anadolu’nun en etkili 50 iş insanı arasında gösterildi.

Anadolu’nun en etkili 50 iş insanından yedisi enerjici

Enerji Günlüğü - Bereket Enerji YK Başkanı Ceyhan Saldanlı, Sanko Enerji YK Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ve Yırcalı Holding YK Başkanı Rona Yırcalı Anadolu’nun en etkili 50 iş insanı arasında gösterildi.  

Haftalık ekonomi dergisi Ekonomist, Anadolu’nun En Etkili 50 İş İnsanı 2019 Araştırması’nın sonuçların yayınladı. Yedinci kez gerçekleştirilen çalışmada listenin ilk sırasında, Sanko Enerji ile enerji sektörünün önde gelen oyuncuları arasında bulunan Konukoğlu Holding'in yönetim kurulu başkanı Abdülkadir Konukoğlu yer aldı. Sanko Holding'in diğer hissedarlarından Zeki Konukoğulu ve Adil Konukoğlu da listede adı geçenlerden. 

Anadolu’nun En Etkili 50 İş İnsanı 2019 listesinde Türkiye enerji sektörünün önde gelen oyuncularından Bereket Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı da bulunuyor. Bereket Enerji Grubu elektrik üretimi, dağıtım ve ticareti alanlarındaki etkin oyunculardan biri. 

Elektrik sektörünün yerli ekipman tedarikçileri arasında yer alan Best Trafo ile bazı hidroelektrik santrali yatırımlarının da sahibi konumundaki Yırcalı Holding’in patronu Rona Yırcalı da listede adı geçen etkili iş insanlarından bir diğeri.

Özellikle Maren Eneri çatısı altında jeotermal enerji alanındaki yatırımlarıyla da bilinen Kipaş Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz de Anadolu’nun En Etkili 50 İş İnsanı 2019 listesinde adı geçen iş insanlarından biri. 

Ağırlıklı faaliyet alanı plastik olmasına rağmen enerji sektöründe de yatırımları bulunan Ado Grubu’nun patronu Mustafa Sak da listede yer alan bir diğer isim.  

Önceki ve Sonraki Haberler