1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Antalya’da elektrik kesintisi mantarı ve hayvancılığı vurdu

Antalya’da elektrik kesintisi mantarı ve hayvancılığı vurdu

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde kar yağışının neden olduğu ve 5 gün süren elektrik kesintisi nedeniyle mantar üreticileri ve hayvancılık yapan vatandaşlar mağdur oldu.

Antalya’da elektrik kesintisi mantarı ve hayvancılığı vurdu

Enerji Günlüğü - Antalya’nın Korkuteli ilçesinde kar yağışının neden olduğu ve 5 gün süren elektrik kesintisi nedeniyle mantar üreticileri ve hayvancılık yapan vatandaşlar mağdur oldu.

Çetin kış koşulları Antalya’da mantar üreticilerini ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşları vurdu. Hürriyet’ten Pelin Gel’in haberine göre, Yaklaşık 3 bin mantar deposunun bulunduğu ilçedeki elektrik arızası bir türlü giderilemeyince, depolardaki mantarlar kullanılamaz hale gelirken, sağım makineleri de devre dışı kaldı.  

İlçede mevcut hava şartlarında ısıtılması gereken mantarlar beş günü bulan elektrik kesintisi nedeniyle ısıtılamayınca donarak tüketilemeyecek hale geldi. Büyükbaş hayvanı olan üretici de sağım makinesi elektrikle çalıştığı için hayvanını sağamadı.

SORUN 15 GÜNDÜR YAŞANIYOR

Korkuteli’ndeki enerji sorunun 15 gündür yaşandığını kaydeden Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, bölgede ciddi önlemler almaları gerektiğini söyledi. 

AEDAŞ yetkilileri ise ilçede gerekli önlemlerin alındığını belirterek, kesintilerin yoğun kar yağışı nedeniyle yaşandığını vurguladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler