1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Antalya’daki Çenger HES’in kapasitesi arttırılacak

Antalya’daki Çenger HES’in kapasitesi arttırılacak

Kanyon Yenilenebilir Enerji tarafından Antalya'da yapılması planlanan 20 MW'lık Çenger I-II-III HES’in kapasitesi arttırılacak.

Antalya’daki Çenger HES’in kapasitesi arttırılacak

Enerji Günlüğü - Kanyon Yenilenebilir Enerji tarafından Antalya'da yapılması planlanan 20 MW'lık Çenger I-II-III HES’in kapasitesi arttırılacak.

Kanyon Yenilenebilir Enerji Üretim Tic. A.Ş. tarafından Antalya ili Manavgat, Gündoğmuş ve Akseki İlçeleri, Çenger Deresi Mevkiinde yapılması planlanan 20,12 MW kurulu gücündeki Çenger I-II-III Regülatörü ve HES projesinde kapasite artışı planlanıyor. Bu çerçevede santralin kapasitesi 20,12MWe’den 20,55MWe’ye çıkarılacak.

Yaklaşık 41 milyon lira bedelle kurulması planlanan santrallerde ortalama 59,134 GWh elektrik üretilecek. 

ÇENGER 1 HES İŞLETMEDE

Elektrik üretimine başlanan 8,44 MW kapasiteli Çenger I Regülatörü ve HES kısmında sadece debi değişikliğinden dolayı kurulu güç revizesi yapılması planlanıyor. İşletmede olan ve ortalama 23,408 GWh/yıl elektrik üretilen Çenger-I HES’ in proje debisinin 4,00 m3/s değerinden 6,00 m3/s değerine yükseltilerek, proje kapsamında herhangi bir inşai faaliyet gerçekleştirilmeden sadece kurulu gücünün yükseltilmesi planlanıyor. 

8,37 MW’lık Çenger-II HES projesinde ise santral kuyruksuyu kotu membaya çekildi ve net düşüsü azaltıldı. Proje debisinin 6,00 m3/s değerinden 7,00 m3/s değerine yükseltilmesi planlanıyor. Tasarım aşamasında bulunan 3,74 MW’lık Çenger-III HES projesi ise yılda 14,756 GWh enerji üretilmesi planlanıyor.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler