1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aramco Baker Hughes ortaklığına rekabet izni

Aramco Baker Hughes ortaklığına rekabet izni

Suudi Aramco ile Baker Hughes’un Arabistan’da ortak RTP tesisi kurması işlemine rekabet izni verildi. 

Aramco Baker Hughes ortaklığına rekabet izni

Enerji Günlüğü - Suudi Aramco ile Baker Hughes’un Arabistan’da ortak RTP tesisi kurması işlemine rekabet izni verildi. 

Rekabet Kurulu, Saudi Aramco Development Company ile GE Oil&Gas UK Ltd. aracılığıyla Baker Hughes Company arasında petrol/doğal gaz uygulamalarında kullanılmak üzere metalik olmayan/kompozit ürünlerin geliştirilmesine yönelik üretim tesisleri kuracak ve işletecek bir ortak girişim kurulması işlemine izin verdi.

Aramco-Baker Hughes ortaklığıyla kurulacak olan tesis, King Salman Energy Park’ta (SPARK) kurulacak. Tesiste üretilmesi planlanan ürünler arasında polimer materyaller ve özellikle güçlendirilmiş termoplastik borular (RTP) öne çıkıyor. RTP’ler, konvansiyonel çelik borulara göre daha düşük karbon salımına neden oluyor ve üretim süreçlerinde daha az enerji harcanıyor. 

110 milyon dolar yatırım maliyetiyle kurulacak olan ortak girişim, RTP’lerin kullanımını yaygınlaştırmayı hedefliyor. Tesis Cezayir, Fas, Bahreyn, Cibuti, Mısır, İran, Irak, İsrail, Ürdün, Kuveyt, Lübnan, Libya, Malta, Umman, Katar, Suudi Arabistan, Suriye, Tunus, Birleşik Arap Emirlikleri, Filistin ve Yemen’den oluşan MENA (Middle East and North Africa) ülkelerine ürün tedariki yapacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler